Een thuisbioscoop inrichten doe je zo

Door admin

Vrijwel iedere filmliefhebber koestert de droom van een thuisbioscoop. Maar niet zomaar een thuisbioscoop: een thuisbioscoop die van alle gemakken is voorzien. Hoe richt je zo’n ruimte in? Welk TV-scherm moet je kiezen? Wat is de beste manier om het zitgedeelte te realiseren? En hoe zorg je voor de juiste verlichting? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van het inrichten van een thuisbioscoop inclusief een domoticasysteem.

Bioscoopstoelen: wel of niet?

Heb je een lege kamer – bijvoorbeeld een zolder – over, dan kun je die omtoveren tot een volwaardige bioscoop. Je wilt dat de sfeer professionaliteit uitademt en je zitplekken zijn hier een groot onderdeel van. Je kunt er daarom voor kiezen om echte bioscoopstoelen aan te schaffen, maar je kunt ook een bank neerzetten. Zorg er wel voor dat je stoelen of je bank een lage rugleuning hebben, zodat die de akoestiek van je speakers niet beïnvloedt. 

Wat voor TV plaats je in een thuisbioscoop?

Ook het scherm van je bioscoop is belangrijk. Voor het meest realistische effect kun je het beste een projector aanschaffen, maar een TV met een groot scherm werkt prima. Plaats tegen de muren van de kamer akoestische wandpanelen en schaf verduisterende gordijnen aan, zodat er geen licht de bioscoop in schijnt.

Wat zijn de voordelen van een domoticasysteem?

Met behulp van domotica kun je vrijwel alles in huis regelen, van de temperatuur tot het open- en dichtdoen van de gordijnen. In je thuisbioscoop voegt domotica echter nog een bijzonder element toe: automatische verlichting. Zodra je een film start, dimmen de lampen vanzelf. Bij het pauzeren of beëindigen van de film schakelen de lampen weer in. Zelfs wanneer er wordt aangebeld, pauzeert de film automatisch, maar die optie kun je uitschakelen als je liever niet wilt worden gestoord. Het gemak is verbluffend, je hoeft niet eens op te staan!
Voor het aanschaffen van een domoticasysteem kun je het beste een domotica-installateur zoals Comfortica in de arm nemen. Ga daarom naar de website van Comfortica voor meer informatie.

GERELATEERDE BERICHTEN