Stijlvolle fauteuils van De Troubadour

Door admin

De Troubadour heeft een ruim aanbod van fauteuils. De fauteuil of loungestoel is ook een item dat je niet kan missen voor een sfeervol interieur. Door het ruime aanbod is het een grotere uitdaging om de juiste te kiezen. Het moet natuurlijk wel voldoen aan een aantal belangrijke eisen, zoals vormgeving, comfort, kleur en materiaal. Dus met deze tips kan jij al een eind op weg om de juiste Troubadour fauteuil te kiezen voor in jouw interieur!

Wat voor soort fauteuil?

Het woord fauteuil heeft een specifieke betekenis, namelijk een stoel met een breder zitoppervlak die comfortabel is voor één persoon. Er zijn veel soorten stijlen in fauteuils, bijvoorbeeld:

  • Draaifauteuil Relaxstoel
  • Zitzak
  • Met of zonder armleuning
  • Hoge of lage rugleuning
  • Design of ultiem comfort

Dus zou de fauteuil wat meer midden in de kamer staan, dan zou een draaifauteuil ideaal zijn om naar elk punt van de ruimte toe te kunnen draaien. Of is de ruimte wat kleiner en wil je graag overzicht houden, dan is een fauteuil met een lage rug fijner dan een hoge rug die het uitzicht blokt. Ga dus na wat jouw ruimte nodig heeft en waar jij waarde aan hecht.

Stoffen en materialen

De keuze is reuze! En er zijn altijd voor- en nadelen aan elke stof en materiaal. Het is belangrijk om na te gaan wat voor jouw situatie het beste is. Als je kleine kinderen en/of huisdieren hebt is een lichte stof met een textuur niet de beste optie omdat het té besmettelijk is voor vlekken. Ook heeft ieder huis een eigen woonstijl of een combinatie van twee. Is jouw interieur bijvoorbeeld industrieel, dan is een leren fauteuil meer voor jou aangezien dit een stoere look geeft. Heb je juist een bohemian interieur dan neig je meer naar natuurlijke tinten en materialen zoals hout en rotan of zachte stoffen als linnen. De Troubadour biedt een keuzehulp test aan op hun website om achter je eigen woonstijl te komen aan de hand van korte vragen, lekker makkelijk!

Door de vele mogelijkheden bij De Troubadour zit er voor iedere interieurstijl wel wat tussen. Combineer de fauteuil met de bank of laat het los in de hoek staan, plaats er een zacht vloerkleed onder en een mooie bijzettafel en tafellamp. Zo creëer je een eigen hoekje in je huis waar je even kan terugtrekken met een serie of boek.

GERELATEERDE BERICHTEN