Tips bij het kiezen van een nieuwe kledingkast

Door admin

Een kledingkast is niet zomaar een meubel wat je even tussendoor aanschaft. Nee: een kledingkast is immers een meubel dat je heel intensief gebruikt. Waarschijnlijk gaan van geen enkel ander meubel deuren en lades zo vaak open en dicht. Het spreekt dus voor zich dat je best even wat tijd mag uittrekken voor het bestellen van een nieuwe kledingkast. Wordt het een kast met vooral mogelijkheden om veel op te hangen? Of kies je beter voor een kledingkast met legplanken?

Hangen of leggen

Dat is dus wel een van de belangrijkste dingen om over na te denken. Hoeveel spullen heb je die het beste kunnen hangen? Bij vrouwenkleding denk je daarbij uiteraard aan jurken, bij herenkleding aan overhemden. Ja: eenmaal gestreken kunnen die het beste hangen. Maar andere kleding, zoals broeken, kunnen eventueel ook liggen. Bedenk dat hoe meer legplanken je hebt, hoe meer kleding je ook echt gaat neerleggen. Dus niet alleen truien, shirts en ondergoed, maar ook netjes gestreken broeken. Als je de kledingkast met legplanken niet te vol stouwt, dan blijft alles keurig zonder vouw. En je denkt er niet altijd over na, maar kleding die op hangers heeft gehangen, kan ook vervelende kreuken krijgen, in het schoudergedeelte uiteraard. Hoe jammer als je een beetje haast hebt en je moet dan ook nog gaan strijken.

Wat is jouw stijl of favoriete look?

En natuurlijk mag je ook nadenken over de stijl van jouw nieuwe kledingkast. Hij moet wel een beetje passen bij de rest van jouw slaap-, logeer of andere kamer. Tenzij jou dat niet zo veel uitmaakt. Maar bijvoorbeeld één geheel met jouw bed ziet altijd mooier uit dan twee verschillende stijlen. Vergeet niet dat je zowel een bed als een kledingkast voor langere tijd koopt. Het zou dus jammer zijn als je je er na verloop van tijd aan gaat storen. Genoeg hierover: jij bepaalt.

1 of meer deuren

Afhankelijk van de ruimte in je slaapkamer beslis je ook of je een kledingkast met legplanken met één of met meerdere deuren neemt. Een kast met meer deuren neemt iets meer plaats in als je ze allemaal makkelijk wil kunnen openen. Maar hij biedt je een groot gemak met kleding wegleggen of uit je kledingkast halen om aan te trekken.

Meer dan alleen kleding

Je zou het bijna vergeten, maar in jouw kledingkast met legplanken kan je veel meer kwijt dan alleen kleding. Denk aan spullen voor de badkamer, schoenen en tassen. En zeker als je op de bodem nog veel ongebruikte ruimte hebt, kan je er eventueel ook wat dozen met spullen neerzetten. En natuurlijk zorg je ervoor dat het geen rommeltje wordt. Hoe meer legplanken je hebt, des te meer spullen je netjes kunt opbergen. Zodat je elke keer weer als je je nieuwe kledingkast met legplanken opent opnieuw blij bent met deze geweldige aanschaf.

GERELATEERDE BERICHTEN