Welke soort ladder heb je nodig voor jouw werkzaamheden?

Door admin

Of je nu graag in de tuin en rondom huis aan het werk bent, of een professionele klusser bent, een goede ladder kan niet ontbreken in jouw garage. Ladders kunnen voor veel verschillende werkzaamheden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het klimmen tussen verschillende verdiepingen, het schoonmaken van de dakgoot of het uitvoeren van onderhouds- en installatiewerkzaamheden. Twijfel je wat voor soort ladder het beste bij jou past? In dit artikel geven helpen we je door je meer te vertellen over alle soorten ladders die er bestaan!

Enkele ladders

Enkele ladders zijn ladders die slechts uit één deel bestaan. Ze worden vaak gebruikt op een vaste locatie waar men niet op veel verschillende hoogtes hoeft te werken. Een enkele ladder is bijvoorbeeld ideaal voor het schoonmaken van de dakgoot of het snoeien van bomen in je tuin. Ook worden ze veel gebruikt op bouwlocaties waar nog geen vaste trap is om van de ene naar de andere verdieping te komen. De voordelen van enkele ladders is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn en relatief weinig wegen. Het nadeel van enkele ladders is dat langere exemplaren moeilijk te vervoeren zijn. Ben je op zoek naar een kwalitatieve enkele ladder? Kijk dan eens naar de Henchman ladders

Reformladders 

Een reformladder kan ook vrijstaand gebruikt worden, aangezien je deze in een A-stand neer kunt zetten. Het is een variant van de opsteekladder die dankzij een speciaal scharnier vrijstaand neer kan worden gezet. Dit soort ladders worden onder andere gebruikt om lampen te vervangen midden in een hal, bijvoorbeeld in een magazijn. Het feit dat je de ladders vrijstaand kunt gebruiken is een groot voordeel. De ladders kunnen ook versteld worden voor verschillende hoogtes. Daarnaast zijn ze makkelijk te transporteren en op te bergen. Het enige nadeel aan reformladders is dat de driedelige uitvoeringen wat meer wegen. Een voorbeeld van een reformladder is de 1-poot verstelbare plukladder

Schuifladders

Schuifladders zijn uiterst geschikt voor werkzaamheden op grotere hoogtes. Het is ook een variant van de opsteekladder waarbij de ladderdelen met een touw verder op worden gestoken. Een schuifladder beschikt over speciale schuifprofielen en een katrol voor het geleiden van het touw. Voordelen van de schuifladder is dat hij makkelijk op te stellen is voor grotere hoogtes en dat hij instelbaar is voor verschillende hoogtes. Het nadeel van deze ladders is dat ze lastiger op te bergen en te transporteren zijn. 

Andere soorten ladders

Naast de soorten die we nu besproken hebben, zijn er nog een aantal andere soorten ladders waar je uit kunt kiezen:

  • Telescopische ladders
  • Opsteekladders 
  • Vouwladders 
  • Dakladders 

Opsteekladders kunnen ver versteld worden in lengte, telescopische ladders zijn erg klein te maken voor vervoer, vouwladders zijn erg multifunctioneel te gebruiken en dakladders zijn speciaal ontwikkeld voor werken op schuine daken.

GERELATEERDE BERICHTEN