Zo repareer je eenvoudig een dakgoot

Door admin

Overweeg jij om jouw lekkende dakgoot te repareren? Dit is vrij gemakkelijk wanneer je over de goede materialen beschikt. Zo zijn EPDM-lijmen essentieel voor het verlijmen van stroken van EPDM in de dakgoot. Het kan echter lastig zijn om voor een dakgoot de juiste benodigdheden te vinden. In dit artikel leggen we daarom uit welke benodigdheden je zoal nodig hebt voor het herstellen van een dakgoot.

Lijmsoorten

Voor het verlijmen van een epdm dak of het lijmen van EPDM-stroken in de dakgoot kun je natuurlijk overwegen om lijm aan te schaffen. Zo wordt EPDM-contactlijm gebruikt voor de verkleving van de randen en opstanden. Alle naadverbindingen, bijvoorbeeld van een dakdoorvoer of dakafvoer, kunnen waterdicht worden afgewerkt met deze contactlijm. Naast contactlijm bestaat er ook EPDM-bodemlijm. Deze lijm wordt enkelzijdig aangebracht op het dak zelf en kan alleen gebruikt worden voor de verkleving op horizontale oppervlakken. 

EPDM-contactlijm

EPDM-contactlijm wordt vaak ingezet voor de verkleving van de randen en opstanden (kimfixatie) van het dak. Maar eveneens om EPDM te verlijmen op geschikte PIR-isolatieplaten, underlayment en OSB-platen of op bitumen dakbedekking. Met epdm lijm kunnen alle naadverbindingen, voor een dakdoorvoer en/of een dakafvoer, waterdicht worden afgewerkt. Moet je grote hoeveelheden lijm aanbrengen? Dan is een drukvat EPDM-lijm de ideale oplossing!

EPDM-stroken

Voor het repareren van de dakgoot heb je natuurlijk EPDM-stroken nodig. Deze stroken van synthetisch EPDM-rubber worden niet alleen gebruikt voor het waterdicht maken van dakgoten, maar ook voor het wind- en waterdicht maken van aansluitingen, daken, gevels, kozijnen en naden. Wist je dat een strook van synthetisch rubber uitstekend als loodvervanger kan worden ingezet? 

Zinken dakgoot

Als je een zinken dakgoot wilt repareren, dan zijn stroken van EPDM ideaal voor het waterdicht maken van een oude zinken dakgoot. Door EPDM te verlijmen in dakgoot, ontstaat er namelijk een goede hechting. Zo heb je jarenlang geen omkijken meer naar de dakgoot. Bovendien zijn deze stroken niet zelfklevend: dat betekent dat je zelfs geen primer hoeft te gebruiken. 

Juiste afmeting

Als je de dakgoot gaat bekleden met EPDM-folie, dan kun je er vanuit gaan dat het hemelwater op de goede manier wordt afgevoerd en er geen lekkage zal plaatsvinden. Daarom is het een slim idee om de dakgoot alvast op te meten. De EPDM-stroken zijn namelijk in diverse breedtes verkrijgbaar: van 10 tot 100 centimeter! Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste afmeting hebt.

Met behulp van de bovenstaande tips kun jij straks zelf de dakbedekking aanbrengen!

GERELATEERDE BERICHTEN