5 verrassende tips voor het bezichtigen van een woning

Door admin

Wil je dolgraag een ander huis kopen? Heb je op Funda een huis gevonden dat volledig aan je eisen voldoet? Plan dan direct een bezichtiging in. Mogelijk gaat deze bezichtiging tot een geweldige aankoop leiden.

Zover is het uiteraard nog niet. Tijdens de bezichtiging moet je kritisch naar de woning kijken, evenals naar mogelijke gebreken. Het is hierbij logisch om op alle gangbare zaken te letten. Volg echter ook onderstaande tips op. Deze tips helpen je verder bij het bezichtigen van de woning.

Kijk naar de verre toekomst

Al tijdens de bezichtiging moet je naar de verre toekomst kijken. Is er bijvoorbeeld bij de trap ruimte voor de plaatsing van een traplift? Zo ja, wat voor soort traplift zou dit dan moeten worden? Dit is iets waar je nu nog niet mee te maken hebt, maar mogelijk in de verre toekomst wel.

Het kijken naar de verre toekomst kun je op meerdere manieren doen. Zo kun je je nu ook alvast in het aanbod van trapliften verdiepen. Daarmee krijg je veel inzichten in de tweedehands trapliften, de verschillende varianten en de kosten traplift.

Doe alsof je thuis bent

Kom je de woning binnen en heb je er direct een goed gevoel bij? Dat is de eerste stap! De eerste indruk is immers de belangrijkste. De vervolgstap is om gewoon te doen alsof je thuis bent. Ga op de bank liggen, doe net alsof je staat te koken en doe net alsof je vanuit het huis de zonnige tuin inloopt.

Door dit te doen, heb je het gevoel alsof je al in het huis woont. Je hoeft nu alleen nog maar naar je gevoel te luisteren. Als dit positief is, kun je eigenlijk alvast een bod voorbereiden.

Let op de geuren

In de afgelopen jaren is geurmarketing een populaire vorm van marketing geworden. Logisch ook, omdat je met geur de stemming en emoties van andere mensen kunt sturen. Als je een woning binnenstapt, zou je daarom direct op de geuren moeten letten.

Merk je direct de geur van een appeltaart op? Dan weet je in ieder geval dat de huidige bewoners de algemene tip opgevolgd hebben. Merk je een ietwat muffe geur op? Dan duidt dit mogelijk op een lekkage of schimmel. Let daarom heel goed op de geuren in de woning.

Probeer alles uit

Het is ook belangrijk om alles in de woning uit te proberen. Zet de kachel aan, draai de kranen open, zet werkelijk waar elke lamp aan en zet zelfs even de wasmachine aan. Door alles uit te proberen, krijg je een duidelijke indruk van het functioneren van de woning.

Onderzoek de opbergruimte

Tijdens je eerste bezoek moet je ook direct naar de opbergruimte kijken. Dit is iets dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar juist ontzettend belangrijk is. Je hebt sowieso nooit genoeg opbergruimte in een huis. Kijk daarom goed naar de ruimte en naar de plaatsing hiervan. Je zou de opbergruimtes idealiter makkelijk moeten kunnen bereiken.

GERELATEERDE BERICHTEN