Voordelen van slapen op traagschuim

Door admin

Het werd ooit uitgevonden om astronauten, die blootgesteld zijn aan grote druk, te ondersteunen bij het opstijgen en landen, maar wat zijn wij blij dat dit revolutionaire schuim zijn weg heeft gevonden naar de slaapkamer. We hebben het natuurlijk over traagschuim. Sommige mensen verwarren het toonaangevende merk Tempur met de naam van deze matrassoort. Er zijn namelijk nog veel meer mooie merken die deze matrassen aanbieden. Zo kun je bij het assortiment traagschuim matrassen van RHF terecht voor veel varianten van deze slaapkamertopper. In deze blog nemen lees je alles over de voordelen van slapen op traagschuim.

Minder druk, meer ondersteuning

Het allerfijnst van een traagschuim matras, is dat deze zich naadloos aanpast aan de vorm van je lichaam. Je hebt dit vast wel eens ervaren door in een beddenzaak op het matras te drukken. Het matras, dat op een stevige manier je hand omsluit, geeft een instant comfortabel gevoel. Het matras geeft daarmee geen tegendruk, maar zorgt tegelijkertijd wel voor de genoeg ondersteuning. Hierdoor wordt de druk herverdeeld over het hele lichaam, met een goede ondersteuning en doorbloeding als gevolg. Een goede doorbloeding heeft een positief effect op je fitheid, concentratie, staat van je gewrichten en je energielevel. Behoorlijk belangrijk dus!

Minder woelen en onrust van je bedpartner

De kans is groot dat jij en niet partner niet allebei even rustig slapen, niet dagelijks even vroeg opstaan of dat één van jullie vaker een nachtelijk toiletbezoek op de planning heeft staan. Zodra de één begint de woelen, komt het matras in beweging en zijn jullie allebei de klos. Met een traagschuim matras  jij voortaan rustig verder, doordat het alle slaapverstorende bewegingen absorbeert. Je schouders en heupen krijgen alle ruimte om in het matras te zakken, waardoor de druk zal afnemen en er minder wordt gevoeld. Hierdoor slaap je langer, dieper en kun je beter uitgerust aan je dag beginnen.

Voor de optimale ervaring 

Traagschuim is gevoelig aan temperatuur. In de winter kan het daarom een paar minuten duren voordat het matras reageert op de warmte van jouw lichaam en de optimale vorm aanpassing heeft te pakken. Om dit effect te beperken, is het belangrijk om je bed in een goed geïsoleerde en geventileerde ruimte te plaatsen. Daarnaast is bekend dat traagschuim een iets dichtere celstructuur heeft waardoor warmte wat langzamer wordt afgevoerd dan bij andere matrassen. Echter zien we dat de nieuwere modellen gepaard gaan met een stof die steeds beter ademt. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat jouw nieuwe traagschuimmatras goed ventileert heerlijk fris zal aanvoelen.

GERELATEERDE BERICHTEN