Welke vloer maakt je kamer groter?

Door admin

Als het erom gaat een kleine ruimte groter te laten lijken, wordt de vloerkeuze vaak over het hoofd gezien. Het kiezen van het juiste type vloer kan echter een enorme impact hebben op hoe groot of klein een kamer lijkt. Met de juiste selectie kunt u strategische ontwerpelementen en kleuren gebruiken om de illusie van meer ruimte te creëren. Niet alleen dat, maar bepaalde soorten vloeren zorgen ook voor meer duurzaamheid en comfort.

Redenen om de ruimte groter te laten lijken

Als het gaat om het ontwerpen van een kamer, kan een van de grootste uitdagingen zijn om een kleine ruimte groter te laten lijken. Maar wist u dat uw vloerkeuze daadwerkelijk kan helpen om de illusie van meer ruimte te creëren? Er zijn verschillende redenen waarom het kiezen van de juiste vloer een ruimte groter kan doen lijken. Ten eerste creëren lichtgekleurde vloerkeuzes, zoals wit of beige, een luchtig en ruimtelijk gevoel. Dit komt omdat lichtere kleuren meer natuurlijk licht weerkaatsen, waardoor de kamer er helderder en opener uitziet. Aan de andere kant absorberen donkere vloeren licht en creëren ze een gezellige maar benauwde sfeer. Ten tweede zorgt het gebruik van grotere tegels of planken voor minder voeglijnen die het oog misleiden om meer vloeroppervlak te zien. Dit geldt met name voor hardhouten vloeren waar bredere planken een indruk van grootsheid en openheid geven. Daarentegen kunnen kleinere tegels of smalle planken kamers er rommelig en kleiner uit laten zien.

De juiste vloer kiezen

Een enorm populaire vloer die onder andere voldoet aan bovenstaande punten voor het groter laten lijjken van de betreffende ruimte is de Floer Walvisgraat Orka Onbehandeld. Deze PVC vloer beschikt over een visgraat patroon die groter is opgezet met langere planken. Hierdoor is het patroon van deze vloer minder druk. Daarnaast beschikken deze vloeren PVC over een kleurverloop die erg gunstig valt in een gemiddeld interieur. Ideaal dus!

De vloer leggen

Als u een doorgewinterde doe-het-zelver bent met ervaring in het leggen van vloeren, kunt u er zeker van zijn dat u het project zelf op u neemt. Als u echter nog nooit eerder een vloer hebt gelegd of geen vertrouwen heeft in uw capaciteiten, is het misschien het beste om een professional in te huren. Een mislukte installatie kan op de lange termijn meer tijd en geld kosten als er fouten worden gemaakt. Het is ook belangrijk om te bedenken wat voor soort vloer je wilt leggen. Sommige materialen, zoals hardhout, vereisen meer vaardigheid en precisie dan andere, zoals vinylplanken of tapijttegels.

GERELATEERDE BERICHTEN