Alle soorten houten eettafels op een rijtje

Door admin

Met al die verschillende soorten tafels kan je al snel het overzicht verliezen. Welke tafels zijn er allemaal en waar kan je die het beste plaatsen? Wij verdelen de verschillende tafels in drie eenvoudige categorieën: eettafels, salon- en bijzettafels en bureaus. Ontdek snel welke tafel the missing piece is in jouw interieur!

Eettafels in allerlei soorten en maten

Een eettafel is veel meer dan een tafel waar je alleen maar aan eet. De eettafel is al generaties lang de plek in het huis waar vrienden en familie samenkomen. Terwijl de keuken vroeger strikt gescheiden was van de keuken, wordt deze nu vaak bij de woonkamer betrokken. Daardoor vind je zowel in de woonkamer als de (woon)keuken vaak dezelfde interieurstijl. Wie de ruimte heeft, kiest vaak voor een grote eettafel waar veel mensen aan kunnen zitten. Heb je een kleinere keuken, dan kan een ronde tafel ideaal zijn. Een ronde houten tafel doet het met name erg goed in een landelijke woonstijl.

Veel keuze in salon- en bijzettafels

Een salontafel werd vroeger vooral vanwege praktische redenen aangeschaft, maar steeds meer mensen kiezen deze tafel met zorg uit. Het soort salontafel dat gekozen wordt, is vaak afhankelijk van de beschikbare ruimte, de plek ten opzichte van de bank en de woonstijl. Wie krap behuisd is, zal niet snel voor een grote salontafel kiezen. Het materiaal van de tafel is vaak belangrijker dan de vorm. Al kan een ronde salontafel heel goed de harde lijnen in een woonkamer in balans brengen en daardoor voor meer sfeer zorgen. Op dit moment is het ook erg populair om in plaats van één salontafel voor meerdere bijzettafeltjes te kiezen.

Een bureau om aan te werken?

De laatste soort die we bespreken is het bureau. Ook dit is een tafel die in allerlei maten en vormen beschikbaar is. Van kleine meubels waar je eenvoudig je laptop op kwijt kunt, tot zware meubels met voldoende opbergruimte voor al je paperassen. Niet iedereen heeft echter de ruimte in huis om een apart thuiskantoor in te richten. Daarom zie je in de praktijk toch vaak dat men gebruikmaakt van de eettafel om aan te werken. Kinderen doen ook met regelmaat hun huiswerk aan de keukentafel – terwijl pa of ma een oogje in het zeil houdt. Kijk voor een eettafel die ook uitstekend geschikt is om aan te werken eens bij mistertafel.nl. Deze site biedt een ruim assortiment eettafels voor ieder interieur.

GERELATEERDE BERICHTEN