Een geschikte eetkamerbank vinden: 3 tips 

Door admin

Of je nu een kleine keuken hebt of een hele leefkeuken, je brengt er een hoop tijd door. Al is het alleen maar om te koken of je ontbijt of lunch klaar te maken, het is natuurlijk prettig als er een fijne sfeer in je keuken hangt. De inrichting van een ruimte bepaalt voor een groot deel de sfeer en de uitstraling. Denk dus altijd goed na hoe jij jouw keuken graag wil inrichten. Alle meubels zijn belangrijk, maar vaak staat een eettafel en stoelen centraal. Vandaag de dag kiezen mensen steeds vaker voor een eetkamerbank in plaats van stoelen voor de eettafel. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het vinden van een geschikte eetkamerbank voor jouw keuken of eetkamer!

1. Welk materiaal ga je kiezen?

Het materiaal waarvan een eetkamerbank is gemaakt, bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het meubelstuk. Het is dus goed om niet te makkelijk voor een bepaald materiaal te kiezen. Je wil immers wel dat het past bij de stijl van de rest van de keuken. De meest bekende varianten zijn een leren eetkamerbank, een houten eetkamerbank of een stoffen eetkamerbank. Heb je een houten eettafel? Dan is een bank van hout erbij natuurlijk wel passend. Je kunt de bank nog aankleden met fijne zitkussens, zodat je er langer en comfortabeler kunt zitten. Ook een leren eetkamerbank kan goed passen bij een houten tafel, zeker als je meer voor een industriële look wil gaan. Leer is robuust, makkelijk schoon te maken en het heeft een stoere uitstraling. Daarnaast zit het super. Een stoffen eetkamerbank zit ook erg fijn, maar wordt wel sneller vies en is wat lastiger schoon te krijgen. 

2. Welke afmetingen moet de eetkamerbank hebben? 

Als je een eetkamerbank gaat kopen, is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe groot de bank ongeveer mag zijn. Heb je maar een kleine keuken, dan wil je natuurlijk niet een te grote bank kopen, want dan houd je bijna geen ruimte meer over. Heb je juist een grote keuken of zelfs echt een leefkeuken of speciale eetkamer, dan kun je gerust voor een royale bank kiezen waar je ook lekker op kunt zitten als je bezoek hebt. Zorg dat je de ruimte die je hebt opmeet voordat je naar een woonwinkel gaat, want anders is het soms lastig inschatten of een bank te groot of te klein is!

3. Wat voor soort eetkamerbank wil je? 

Ten slotte zijn er diverse soorten eetkamerbanken waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld banken met of zonder rugleuning. Wil je lekker lang kunnen tafelen op je eetkamerbank, dan raden we aan om voor een bank met rugleuning te kiezen. Een eetkamerbank zonder rugleuning is te vergelijken met een picknickbank en is ideaal als je overal op de bank wil kunnen gaan zitten. 

GERELATEERDE BERICHTEN