Raamdecoratie voor een schuin raam

Door admin

Het kan erg lastig zijn om voor een schuin raam passende raamdecoratie te vinden. Kies je voor een standaard rolgordijn, dan gaat die lelijk naar voren hangen. Dat is niet alleen lelijk, maar ook niet erg effectief. Je houdt immers nog steeds geen licht tegen en je privacy wordt er ook niet beter van. Voor overgordijnen geldt eigenlijk hetzelfde. Welke raamdecoratie is dan wel geschikt voor een schuin raam? We zochten het voor je uit!

Rolgordijnen op maat

Eigenlijk zijn er maar drie goede oplossingen voor schuine ramen. De eerste is het rolgordijn op maat. Je kunt deze zo bestellen, dat ze niet naar voren hangen maar langs het raam geleid worden. Is het raam dat je wilt bekleden lastig te bereiken? Dan zijn de elektrische gordijnen van Poweredblinds ideaal. Deze rolgordijnen zijn voorzien van een motortje waarmee je ze op afstand open en dicht kan doen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor een rolgordijn dat semi-transparant is, maar is het gordijn voor de slaapkamer dan kun je beter een verduisterend exemplaar kiezen. Een rolgordijn zorgt dan niet alleen voor een verduisterde slaapkamer, maar ook voor een optimale privacy.

Het vitrage voor de goedkoopste oplossing

De goedkoopste – maar ook minst fraaie – oplossing is de vitrage die je aan de boven- en onderzijde van het raam bevestigt. Het nadeel is dat de stof relatief veel licht doorlaat, waardoor het alleen een goede oplossing is wanneer je meer privacy wilt. Je kunt wel kiezen voor een gordijntje dat meer licht tegenhoudt, maar het nadeel is dat je deze raamdecoratie niet makkelijk kunt openen en sluiten. Eigenlijk moet je het altijd gesloten houden. Bij een schuin raam is het natuurlijk zonde als er door het gordijntje nooit daglicht je huis binnen kan worden gelaten. Dan zijn er naar onze mening veel mooiere oplossingen voor schuine ramen te bedenken.

Houten jaloezieën zijn een absolute aanrader

Zo’n mooie oplossing zijn bijvoorbeeld de houten jaloezieën op maat. Je kunt schuine ramen heel mooi afwerken met deze raamdecoratie. Je kunt bij jaloezieën zelf bepalen hoeveel licht je door wilt laten. Sluit je de jaloezieën gedeeltelijk, dan heb je van buitenaf geen inkijk, maar komt er wel lekker daglicht door. Bij een volledige sluiting profiteer je ook nog eens van een goede verduistering. Dat maakt houten jaloezieën geschikt voor iedere ruimte in huis. Bovendien hebben jaloezieën van nature een luxe uitstraling. Wil je het nog luxer? Kies dan elektrische houten jaloezieen voor optimaal comfort.

GERELATEERDE BERICHTEN