Beveilig je huis met kwalitatieve deursloten

Door admin

Wil jij je huis beveiligen tegen inbraak? Dan is met name de keuze van het juiste slot belangrijk. Je moet het inbrekers immers zo moeilijk mogelijk maken om het slot te forceren en de woning te betreden. Met kwalitatieve deursloten verklein je de kans dat inbrekers voor jouw huis kiezen. Maar hoe weet je nou of een deurslot van goede kwaliteit is? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe jij jouw huis optimaal kunt beveiligen.

Inbrekers verzinnen telkens nieuwe methodes

Er zijn verschillende methodes die inbrekers gebruiken om een slot te forceren. Een deurslot van goede kwaliteit beschermt optimaal tegen al deze verschillende methodes. Een deurslot is in de meeste gevallen een cilinderslot. Vroeger was een cilinderslot gemakkelijk te kraken, maar tegenwoordig zijn de cilinders in kwalitatieve deursloten daar te complex voor. Ook de inbraakmethode cilindertrekken komt steeds minder vaak voor doordat bij kwalitatieve deursloten gebruik wordt gemaakt van een hardmetalen cilinder met een speciale bescherming. Wil jij je huis optimaal beschermen? Laat je deursloten dan regelmatig vervangen door de Slotenmeester, zo weet je zeker dat je ook tegen de nieuwste inbraakmethodes beschermd bent.

Houd inbrekers buiten met goede sloten

Jammer genoeg is geen enkel slot volledig bestand tegen de inventiviteit van inbrekers. Het enige wat ze nodig hebben is tijd. Met een goed slot, houd je ze echter zo lang mogelijk bezig. De kans is dan groter dat ze het opgeven en naar een minder goed beveiligd huis vertrekken. Zorg er ook voor dat je voordeur goed verlicht is. Een inbreker vindt het niet fijn om in het volle licht aan jouw slot te rommelen. De kans is dan veel te groot dat hij betrapt wordt. Door te weten waar de inbreker niet van houdt, kun je jouw huis zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor inbrekers.

Welk slot moet je kiezen?

Het is duidelijk dat je een kwaliteitsslot nodig hebt om je huis optimaal te beveiligen tegen inbraak, maar hoe weet je nou of een deurslot goed is? Allereerst herken je een kwaliteitsslot aan het SKG keurmerk. Dit staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Een slot krijgt naast dit keurmerk één tot drie sterren. Hoe meer sterren, des te beter is het slot. Bij drie sterren heeft de inbreker de meeste tijd nodig om het slot te kraken. Bekijk voor een Slotenmaker Goes en omgeving als je jouw deursloten wilt laten vervangen door een echte expert.

GERELATEERDE BERICHTEN