Klussen rondom het huis? Koop een steiger!

Door admin

Ben je aan het klussen rondom het huis? Maak je klus dan een stuk makkelijker, veiliger en comfortabeler met een steiger! In dit artikel nemen we je mee naar de zeer efficiënte wereld van steigers.

Er zijn twee soorten steigers: rolsteigers en kamersteigers. De kamersteiger wordt voornamelijk voor kluswerken binnenshuis, zoals het verven, schoonmaken en onderhouden van plafonds, gangen, deuropeningen en kozijnen, gebruikt. De rolsteiger wordt voornamelijk buitenshuis en (binnen) door professionals gebruikt.

Beide steigers kunnen met wat aanpassingen prima binnen en buiten gebruikt worden, het verschil zit vooral in het opbouwsysteem en de zwenkwielen.

Veiligheid voorop!

Voorop staat dat je met een steiger veilig aan de slag gaat. Pas de werkhoogte (eenvoudig) aan de hoogte van je klus aan en geniet van een aangename en stabiele werkruimte op het platform van de steiger. Van raamkozijnen, overwoekerde klimop tot aan het dak van je poolhouse, met een steiger kom je overal bij en heb je een veilige werkruimte om je klussen uit te voeren. Bij alle steigers is nagedacht hoe je op de beste en veiligste manier naar boven kunt gaan en weer kunt afdalen. Voor, tijdens en na de klus, met een steiger staat veiligheid voorop!

Gemak & comfort

Het gemak van werken op de juiste hoogte met de nodige bewegingsvrijheid én ruimte voor al je gereedschap en hulpmiddelen is ongekend fijn! Met het uitstrekken van je arm ben je exact daar waar je moet zijn, je staat stabiel en geen getob meer met ladders en trappen. Geen pijn in je rug door overstrekking en nooit meer met te zwaar gereedschap of een te lange verfstok boven je hoofd werken. Werken met een steiger brengt rust en daarmee comfort aan in je klussen.

Duurzaamheid

Zowel kamersteigers als rolsteigers zijn gemaakt van duurzame materialen en zelfs de smalste kamersteiger die je aangeschaft hebt voor die smalle gang in het huis, kan met een aanpassing van de wielen ook buiten gebruikt worden. De aluminium en stalen frames zijn roestvast en kunnen vrijwel iedere omstandigheid van ons klimaat goed aan.

De (eenvoudige) opbouwsystemen

Een groot verschil tussen een kamer- en een rolsteiger zit in het opbouwsysteem. Steigers specifiek voor particulieren zijn eenvoudiger op te bouwen dan die voor (semi-) professionals.

De kamersteiger

De kamersteiger kent een zeer eenvoudig uit- en opvouwsysteem. Je vouwt en stapelt als het ware de onderdelen uit elkaar en op elkaar. Voor binnengebruik komen er geen wielen aan te pas. Dit maakt de opbouw zeer eenvoudig en geschikt voor iedere particuliere gebruiker.

De rolsteiger

Voor een professional en een ervaren doe-het-zelver is een rolsteiger de logische keuze. Deze is iets lastiger in opbouw, maar eindeloos te verhogen. De zwenkwielen met spindel zorgen ervoor dat je de steiger goed kunt verplaatsen, goede verankering en stabiliteit. Er bestaan bij goede aanbieders ook speciale ‘Rolsteigers Particulieren’ gemaakt voor semi-professioneel gebruik.

Doe eens inspiratie op bij Steigercentrum, dé toonaangevende aanbieder van hoogkwalitatieve en duurzame steigers voor particulier en zakelijk gebruik. Lees over alle voor- en nadelen en zoek direct uit welke steiger perfect bij jou past!

GERELATEERDE BERICHTEN