Studentenkamer inrichten

Door admin

Een studentenkamer inrichten is niet altijd een makkelijke opgave. Vaak zijn ze klein. Een kleine studentenkamer inrichten vereist dus nogal wat inzicht zodat je toch op een kleine oppervlakte zoveel mogelijk dingen kwijt kunt die noodzakelijk zijn voor de meeste studenten. Hoe je dat het beste kunt doen gaan wij jou nu vertellen. Houd je dus vast voor de handige tips en tricks die wij voor jou hebben gevonden zodat jij toch alles bijdehand hebt op jouw studentenkamer. Je zult misschien dingen tegenkomen waaraan jij eerder niet hebt gedacht om deze te gebruiken. Misschien kun je deze studentenkamer inrichten inspiratie tips nog wel delen met iemand anders!

Studentenkamer inrichten 12m2

Zoals we net al hebben gezegd is het inrichten van een studentenkamer niet altijd makkelijk. Met een aantal studentenkamer inrichten tips moet je er uiteindelijk wel komen. We beginnen eens met de meest belangrijke dingen die je nodig hebt in je kleinte studentenkamer. Een kledingkast, een bed en een stoel met een bureau. Dit zijn de dingen die je echt nodig hebt en je niet mag missen. 

Wil je ook nog een leuke bank waarop je lekker kunt chillen als je niet hoeft te studeren dan kan je ervoor kiezen om een slaapbank te nemen in plaats van een bed. Wanneer je deze op een mooie vakkenkast zet heb je al meteen weer wat opbergruimte gecreëerd voor jezelf. Wil je helemaal ruimte besparen dan moet je ervoor kiezen om je televisie op te hangen. Zo heb je dan ook geen kastje nodig al is die natuurlijk wel heel erg handig. 

Studentenkamer 10m2 inrichten

Studentenkamers heb je in verschillende groten maar hoe groter hoe duurder. Daarom wil je graag een studentenkamer die niet al te groot is. Zo hoef je ook minder schoon te houden. Een win winsituatie toch? Heb je echt een hele kleine kamer dan kan je vast wat studentenkamer inrichten ideeën gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om een hoogslaper te nemen om in te slapen. Zo heb je meteen onder de hoogslaper een plekje waar je een bureau kunt zetten zodat je op je gemak kunt studeren. Vaak zitten er bij hoogslapers al bureautjes onder maar anders is er zeker de ruimte om er een te maken als je een beetje handig bent. 

Je bent wanneer je klein behuisd bent eigenlijk al verplicht om in de hoogte te gaan werken. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van opzetkasten. Dit zijn kasten die je bovenop je kledingkast kunt plaatsen. Zo heb je meteen wat extra opbergruimte gemaakt. 

Studentenkamer 10m2 inrichten

Studentenkamer inrichten 20m2

Heb je een studentenkamer weten te bemachtigen van rond de 20m2 dan mag je best zeggen dat je een flinke plek hebt. Ook dan wil je graag wel goed omspringen met de ruimte die je hebt. Buiten dat je een plekje nodig hebt waar je op je gemak kunt studeren is het ook fijn om een plekje te hebben waar jij je even lekker lui op de bank kunt leggen of waar je gewoon met wat vrienden kunt gaan zitten chillen. Ook dan is de keuze van een slaapbank, of misschien wel 2 de meest ideale keuze. Je hebt dan voldoende slaapruimte en misschien zelfs wel plek voor een logé! Na een avondje flink doorzakken bij jou wil je natuurlijk niet dat er iemand nog deelneemt aan het verkeer. 

Waar je trouwens wel op moet letten bij het huren van jouw studentenwoning is dat deze goed geïsoleerd is zodat jij geen kou zit te lijden. Dit begint eigenlijk al bij duurzame kozijnen. Wanneer deze goed zijn dan heb je in ieder geval geen last van tocht.

GERELATEERDE BERICHTEN