Welke kleur past het beste in de ruimte?

Door admin

Wanneer je jouw woning opnieuw gaat inrichten is het belangrijkste misschien wel, de manier waarop je kleur gaat gebruiken. Een goed kleurenpalet dat helemaal past bij jouw persoonlijke smaak zal ervoor zorgen dat het interieur er stijl- en sfeervol uit komt te zien. Maar zo makkelijk is het niet; kleuren uitkiezen. Je moet natuurlijk rekening houden met wat jij mooi vindt, maar sommige kleuren staan nou eenmaal een stuk beter in de ene ruimte dan in de andere. Dit hangt af van de lichtinval, maar ook van de eigenschappen die een kleur heeft. Je leest er hier meer over!

Kleuren in de woonkamer

In de woonkamer staan eigenlijk vrijwel alle kleuren goed. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt zonder dat het van invloed is op de functies van de ruimte. Daarom is het van belang om jezelf een aantal vragen te stellen. Ga allereerst na of de ruimte optisch groter moet lijken, of juist kleiner. Heb je bijvoorbeeld een kleine woonkamer, kies dan voor lichte tinten. Hierdoor weerkaatst het invallend licht waardoor de ruimte groter lijkt. Ga vervolgens na wat jouw persoonlijke behoefte is. Moet de woonkamer fris ogen? Kies dan voor een lichte kleur blauw. Of moet de ruimte juist vrolijk zijn? Dan zou je kunnen kiezen voor gele accenten. 

Welke kleur past het beste in de ruimte?
Welke kleur past het beste in de ruimte?

Een tijdloze kleur in de badkamer

De kleur die je kiest voor de badkamer is nog belangrijker dan die van de woonkamer. Dit komt doordat deze ruimte zelden wordt gerenoveerd. Het is dan ook aan te raden om een kleur te kiezen die niet gaat vervelen en jaren mooi blijft. Denk bijvoorbeeld aan klassiek wit. Hiermee kun je alsnog alle kanten op door gekleurde accessoires toe te voegen. Daarnaast doen zandkleuren, grijstinten en pasteltinten het altijd goed in de badkamer, ze voorkomen dat de ruimte er nog kleiner uit komt te zien en ze zijn tijdloos. 

Welke kleur past het beste in de ruimte?
Welke kleur past het beste in de ruimte?

Tot rust komen in de slaapkamer

Kleur heeft een enorme impact op hoe we ons voelen en op onze emoties. Dit betekent dat de slaapkamer niet te druk moet zijn, zodat je ook daadwerkelijk helemaal tot rust kunt komen wanneer je gaat slapen. Daarom werken kleuren als groen en blauw erg goed in deze ruimte. Groen staat bekend om zijn rustgevende werking en zorgt ervoor dat we eenvoudig in slaap vallen. Blauw werkt kalmerend en kan daarmee zorgen voor een rustig hartritme en een lagere bloeddruk. Twee dingen die garant staan voor een goede nachtrust!

GERELATEERDE BERICHTEN