Hoe pak ik kalkaanslag in huis aan?

Door admin

Kalkaanslag, daar wordt niemand blij van. Het zorgt voor een vieze smaak in je kop koffie of thee, harde stralen tijdens het douchen en een bruine aanslag in de wc die moeilijk schoon te krijgen is. In dit artikel bespreken we hoe je voorgoed van die kalkaanslag af komt. 

Poetsen, poetsen en nog eens…

Poetsen! Er zijn ontelbare tips op het internet te vinden over hoe je het beste kalkaanslag kunt verwijderen. De één zweert bij citroensap, de ander bij een theedoek met karnemelk en weer een ander gooit cola de wc-pot in. Het mooie is, dat al deze tips inderdaad kunnen werken. Zo is een douchekop laten weken in een bak met schoonmaakazijn en baking soda een super goede manier om snel een brandschone douchekop te krijgen waar het water weer in zachte stralen uitstroomt en is cola een top vervanger voor bleek. Kalkaanslag uit je waterkoker verwijderen werkt prima met zowel azijn als het zuur van citroensap en kun je aanslag op badkamertegels perfect verwijderen met wasverzachter. Een nadeel van al deze schoonmaaktips is wel dat poetsen je veel tijd en energie kost.

Schaf een waterontharder aan

Heb je geen zin om veel tijd te besteden aan schoonmaken en het uitzoeken van de beste kalkverwijderaars? Schaf dan een waterontharder aan. Een waterontharder filtert al het kalk uit het water nog voordat het de leidingen uit komt; zo vervang je het harde water door zogenaamd zacht water. Dit zachte water zorgt ervoor dat je veel minder last hebt van kalkaanslag in al je apparaten en zullen de waterleidingen niet zo vlug verstopt raken. Dankzij een waterontharder gaan je koffiezetapparaat, waterkoker, wasmachine, boiler en cv-ketel veel langer mee, wat je op de lange termijn veel geld bespaart. Zeg maar dag tegen kalkaanslag en schrobben; een waterontharder heeft namelijk nog veel meer voordelen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

De voordelen van zacht water

Een waterontharder zorgt er niet alleen voor dat je apparaten een langere levensduur hebben, maar heeft ook een gunstig effect op kalkaanslag in de douche en het toilet. De leidingen en het water zijn een stuk schoner, dus die vieze wc-pot en verstopte douchekop worden al snel verleden tijd. Zacht water heeft nog een ander voordeel: het zorgt ervoor dat je veel minder last hebt van huidproblemen, zoals psoriasis, eczeem, droge handen of schilfers. Ook wordt je haar beter schoon, omdat het water niet meer vol zit met kalk. Uiteindelijk bespaar je door een waterontharder op meerdere vlakken geld, want je hoeft minder te investeren in huid-, haar- en schoonmaakproducten. Handig, toch?

GERELATEERDE BERICHTEN