Woningmarkt normaliseert: nu snel bord in de tuin?

Door admin

Het aanbod van huizen wat te koop staat loopt langzaamaan op. Makelaars zien in tegenstelling tot de voorgaande jaren meer huizen die te koop komen. Woningbezitters die hun huis alvast te koop zetten lopen vooruit op een verwachte trend. De rente stijgt, woonlasten lopen op en de prijzen zullen daardoor dalen. Huizenprijzen kunnen dit jaar nog iets toenemen en in 2023 stagneren. De hype van oneindig veel bezichtigingen en exorbitant overbieden bij de verkoop van een huis is op zijn retour. Voor de tijd erna ligt een dalende huizenprijs in de lijn der verwachting. Aldus een econoom van de Rabobank, die zicht heeft op de financieringen van woningen. Wat gaan we doen? Snel een bord in de tuin zetten voor diegene die al van plan waren om hun huis te verkopen? Rustig afwachten en na een verbouwing met badkamer inspiratie en andere keuken weer genieten van je bestaande huis? In deze onzeker situatie wil niemand het risico lopen om met twee huizen komen te zitten. Verbouwen en een meerwaarde aan je huis geven kan natuurlijk altijd. De investering in een nieuwe badkamer of keuken is zelden weggegooid geld.

Woningmarkt normaliseert: nu snel bord in de tuin?

Fijne ruimte voor persoonlijke verzorging

In je huis is de badkamer een veel bezochte en gebruikte ruimte. Voor je persoonlijke verzorging wat meteen een moment van rust en aandacht voor jezelf is. Want: privédomein. In een moderne badkamer beleef je je eigen koninkrijk. Je richt het in naar jouw portemonnee, stijl en gebruik. Of naar dat van je gezinsleden. Dat zijn dan ook de enigen die er gebruik van maken, op een zeldzame logee na. Dat maakt een badkamer, met alles wat je er doet, zo’n belangrijke ruimte in je woning. Comfortabel ingericht met in elk geval één of twee wastafels. Voorzien van een verlichte spiegel om de details van scheren, make-uppen, haren doen en kleding fatsoeneren te volgen. Een lekkere douche heeft tegenwoordig de voorkeur boven een bad. Maar beide is natuurlijk super luxe. Een toilet op je slaapverdieping is vooral ‘s nachts plezierig. Gewoon thuis genieten.

Douchen of badderen?

De ruimte in onze moderne (nieuwbouw) huizen is beperkt. De beschikbare ruimte moet efficiënt worden benut. Ook in de badkamer moeten we vaak kiezen of we een bad laten plaatsen of kiezen voor een (inloop) douche. Een bad gebruikt meer water en is daardoor geen duurzame keuze. Maar je lekker onderdompelen in het warme water is natuurlijk ontspannen in optima forma. Anderen kiezen voor een snelle en frisse douche. De voorkeur die je hierbij hebt bepaalt de keuze voor of een douche of een bad plaatsen. Maar ook je jonge kinderen in bad zetten kan je doen besluiten om voor een bad te kiezen. Bij rugklachten of verkoudheid kan het verkwikkend werken. Wie de luxe en de ruimte heeft om voor zowel douche en bad te kiezen is benijdenswaardig. 

GERELATEERDE BERICHTEN