Een huttentocht door Frankrijk. Hier moet je geweest zijn

Door admin

Ben jij een liefhebber van wandelvakanties, dan moet je dit zeker eens in Frankrijk gaan doen. Het land telt diverse gebergten zoals de Pyreneeën, de Alpen, en de Jura. Maar ook de Vogezen en het Centraal Massief zijn erg mooi. Je kunt hier prachtige huttentochten maken waarvan er velen geschikt zijn voor jong en oud. Benieuwd naar de mooiste routes? Lees dan snel verder.

De mooiste huttentochten van Frankrijk 

Een huttentocht Frankrijk betekent een al avontuur. Er zijn er enorm veel, hieronder vind je de mooiste.

De Pyreneeën is een van de mooiste gebieden voor een wandelvakantie. Er lopen diverse routes waarvan de zogenaamde GR10 een van de meest avontuurlijke is. De totale route is zo’n 1.100 kilometer lang en loopt van west naar oost. Als je de gehele route wilt lopen, doe je hier zo’n 50 dagen over. Je kunt natuurlijk ook ieder jaar een gedeelte lopen.

Een van de zwaarste routes in Europa is de GR20. Je doorkruist hierbij het eiland Corsica van noord naar zuid in ongeveer 2 weken tijd. Dit is een tocht voor de zeer ervaren trekker die bij voorkeur ook wat klimervaring heeft. Op een aantal delen van de tocht gebruik je namelijk kettingen en ladders. Het is een tocht voor de echte avonturiers die nergens bang voor zijn.

GR54 is 14-daagse huttentocht Frankrijk waar je kennis maakt met de ongerepte natuur van het Écrins Massief. Dit is de op één na hoogste bergketen van Frankrijk. Het is er heerlijk rustig want je hebt er geen last van het massatoerisme.

De mooiste huttentocht is ongetwijfeld die rondom de Mont Blanc. Hierbij start je in Chamonix en wandelt in 10 dagen via Italië en Zwitserland om de berg heen terug naar Chamonix. Onderweg heb je prachtig zicht op de gletsjers en kom je over uitdagende bergpassen.

Een huttentocht door Frankrijk. Hier moet je geweest zijn

Zo kom je er

De ideale manier van reizen hangt natuurlijk af van je bestemming. Je kunt met de auto of trein maar het snelst reis je met het vliegtuig. Zeker als je naar Corsica gaat. Er gaan dagelijks vluchten van diverse Nederlandse luchthavens, onder meer met KLM. Vandaag de dag zijn de luchthavens erg druk en je moet dan ook rekening houden met eventuele vertragingen of soms zelfs annuleringen. Erg vervelend natuurlijk, maar onthoud goed dat als bijvoorbeeld je KLM vlucht geannuleerd wordt, je in heel veel gevallen recht hebt op een vergoeding. 

GERELATEERDE BERICHTEN