3 manieren om je huis te verduurzamen

Door admin

In een tijd waarin de gasprijzen steeds duurder worden en verduurzaming gestimuleerd wordt, wil je graag je steentje bijdragen. Het verduurzamen van je huis kan op verschillende manieren; in dit artikel lees je drie opties met allemaal hun voor- en nadelen.

Infrarood verwarming versus aardgas

Infrarood panelen als verwarming worden een steeds populairdere manier van verduurzamen. Dit is niet vreemd, want met infrarood panelen bespaar je veel geld op gasverbruik. Infrarood werkt op elektriciteit en kunnen overal waar een normaal stopcontact zit gebruikt worden. Door middel van warmtestraling wordt de ruimte sneller verwarmd dan bij een gewone verwarming, waardoor deze minder lang aan hoeft te staan. Infrarood panelen kunnen zowel als hoofdverwarming als bijverwarming gebruikt worden, wat betekent dat je ofwel het hele huis verwarmt met meerdere panelen of bepaalde ruimtes zoals een werkkamer. Infrarood panelen zijn zeer gemakkelijk te installeren en kunt u kopen bij specialistische winkels, zoals infraroodpaneel.nl. Infrarood panelen zijn er in allerlei vormen en maten en kunt u laten installeren als schilderij of een spiegel. Praktisch, modieus én duurzaam – wat wil je nog meer?

Zonnepanelen verdienen zich terug

Zonnepanelen worden al een langere tijd genoemd wanneer we het hebben over verduurzaming. Het is dan ook geen verrassing dat we deze optie noemen. Zonnepanelen zijn een zeer voordelige manier van verduurzamen, omdat de panelen zichzelf uiteindelijk meer dan terugverdienen. Door middel van zonlicht wek je energie op in huis, waardoor je bespaart op gasverbruik. Voor deze vorm van verduurzaming kun je gebruik maken van de Energiebesparingsregeling, waardoor de aanschaf van zonnepanelen minder duur is. Wist je dat je zonnepanelen heel goed kunt combineren met infrarood panelen? Dit komt doordat infrarood panelen werken op elektriciteit. Met deze combinatie kun je volledig van het gas af! 

De warmtepomp: een goed idee of niet?

Een manier van verduurzaming die we de afgelopen zomer veel voorbij hebben zien komen: de warmtepomp. Een warmtepomp kan heel goed helpen bij het verduurzamen van je huis en het besparen op gas. Wanneer je huis wat minder goed geïsoleerd is, ga je het beste voor een hybride warmtepomp. Deze werkt samen met de cv-ketel, die aan zal springen wanneer het kouder wordt in de winter en verantwoordelijk is voor warm water. Met een hybride warmtepomp bespaar je meer dan 50% op gasverbruik. Is je woning goed geïsoleerd en wil je van het gas af? Dan kun je kiezen voor een elektrische warmtepomp die de werkzaamheden van de cv-ketel volledig overneemt. Wist je dat je een subsidie of lening aan kunt vragen voor het aanschaffen van een warmtepomp? Zo wordt het verduurzamen van je huis nóg voordeliger!

GERELATEERDE BERICHTEN