Het belang van ventilatie in de kruipruimte

Door admin

Als je een eigen huis hebt, wil je hier natuurlijk zo goed mogelijk voor zorgen. Hierin is het niet alleen belangrijk om in je huis alles op orde te hebben, maar vooral ook rondom je huis. Een van deze aspecten is de kruipruimte. Als je namelijk vochtproblemen in de kruipruimte hebt, kan heel je woning hier veel last van krijgen. Dit zie je in eerste instantie niet gemakkelijk, maar kan wel tot grote problemen leiden. Om deze problemen te voorkomen, plaats je kruipruimte ventilatie. Wij vertellen je in dit blogbericht alles over het belang van kruipruimte ventilatie.

Waarom een kruipruimte geventileerd moet worden

Er zijn verschillende redenen waarom kruipruimte ventilatie geplaatst moet worden. Allereerst heeft het te maken met vochtproblemen. Als een kruipruimte geen ventilatie heeft, krijgt het vocht geen ruimte om weg te trekken. Dit zorgt ervoor dat het vocht opstijgt en in de woning trekt. In eerste instantie is er niks aan de hand, maar dit kan grote gevolgen hebben. Schimmels kunnen namelijk gaan groeien als er geen ventilatie is. Deze kunnen ervoor zorgen dat het hout van de woning enorm aangetast wordt. Een goede kruipruimte ventilatie is daarvoor enorm belangrijk.

Het belang van ventilatie in de kruipruimte

Hoeveel ventilatie is er nodig voor de kruipruimte?

Hoeveel ventilatie een kruipruimte precies nodig heeft, hangt af van de ruimte. Hoe groter de oppervlakte van de ruimte is, hoe meer ventilatiepunten hij nodig heeft. In de regel geldt dat er per 12m2 één ventilatiekoker nodig is. Dit kan verschillen per kruipruimte. Als de ruimte bijvoorbeeld extreem vochtig is, kan het wenselijk zijn om ook meer ventilatiepunten op starten. Daarnaast is het zo dat een kruipruimte niet altijd even hoog is. Sommige kruipruimtes worden kleiner gemaakt dan andere. Om deze reden kan het aantal ventilatiegaten per kruipruimte verschillen. Zorg er daarom voor dat je een ventilatie altijd door een specialist aan laat leggen. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat de ventilatie op een professionele manier wordt verzorgd.

Hebben alle woningen een kruipruimte?

De meeste woningen in Nederland hebben een kruipruimte. Deze ruimte is ongeveer een halve meter groot en bevindt zich onder de woning. Deze werd bij oudere huizen altijd geplaatst zodat het hout niet de grond aanraakt. Hierdoor gaat het hout namelijk minder snel rotten. In nieuwe woningen is er niet altijd een kruipruimte, omdat er voornamelijk wordt gewerkt met beton. Deze hoeft niet perse een kruipruimte te hebben. Wel zijn er verschillende woningen die nog steeds een kruipruimte hebben, omdat hier leidingen liggen waar je dan nog steeds bij kan. Het kan dus zomaar zijn dat je last krijgt van vochtproblemen in je nieuwe woning. Zorg er dan voor dat je de juiste ventilatie plaatst.

GERELATEERDE BERICHTEN