Duurzaam vloerkleed: tips & tricks!

Door admin

Iedereen kent het wel, een vloerkleed. Maar wat zijn nou duurzame vloerkleden? Vaak reageren mensen hierop met wol of katoen maar da is schijn bedriegt. De productie hiervan heeft namelijk een groot impact op het milieu. Daarnaast gaan de producten vaak ook niet lang mee. Maar wat zijn nou wel duurzame vloerkleden? Dat gaan we hieronder uitleggen en verder hebben we ook nog wat tips in verwerkt zodat je zelf de beste optie kan kiezen!

Gerecycled kunststoffen vloerkleden

We beginnen bij de kunststoffen vloerkleden. Wanneer je aan het zoeken bent naar een vloerkleed voor buiten verschijnt er al snel plastic vloerkleed op je beeldscherm. Dan denk je in eerste instantie dat dit geen duurzame oplossing. Maar er zijn ook veel tuinkleden en buitenkleden van gerecycled kunststof. Hierdoor kan je genieten van het weersbestendige en sterke materiaal zonder dat je het milieu teveel belast. 

Duurzame jutte vloerkleden

Veel mensen kennen de term jutte wel maar wat is dit nou precies voor materiaal? Jutte is materiaal dat gemaakt is van een sterk organisch materiaal. Voor in je huis is jutte een duurzame en ook nog eens een stijlvolle optie. Verder hebben deze vloerkleden ook nog eens een sfeervolle en ook een natuurlijke uitstraling. Dit materiaal past bij veel meer interieurstijlen dan dat je verwacht. Dit past bijvoorbeeld heel tof bij een Scandinavische slaapkamer of in een hal met een oosterse sfeer. Verder is het ook leuk om dit materiaal toe te passen bij een botanische woonkamer. Het meest populaire vloerkleed rondom de jute kleden is de ronde jute kleden.

Vloerkleden van sisal

De term sisal komt niet iedereen bekend voor dus gaan we het even introduceren. Sisal is een weefsel dat uit de bladeren van subtropische planten word gecreëerd. Dit materiaal kan op een biologische manier geteeld worden en is ook nog eens biologisch afbreekbaar. De uitstraling lijkt veel op dat van een jute vloerkleed maar dit vloerkleed is net iets zachter en fijner.

Vloerkleden van linnen

Als je liever opzoek bent naar een vloerkleed wat gemaakt is van textiel dan kan je het best opzoek gaan naar een linnen vloerleed. Dit is de perfecte vervanger voor niet-biologisch katoen. Deze kleden staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben en dat deze kleden niet gaan pluizen. Je zal denken dat een vloerkleed als deze die beschikt over diverse pluspunten heel populair zal zijn maar dat is niet het geval. Er bestaan zelfs maar weinig vloerkleden die volledig uit linnen bestaan. Dit word namelijk beperkt door de toepasmogelijkheden en vaak gecombineerd of gemengd met andere materialen. Als je een duurzame variant hiervan wilt moet je ook altijd controleren of dat ook echt het geval is bij een vloerkleed.

Duurzame jutte vloerkleden

Vloerkleden van hennep

Iedereen kent het wel, hennep vloerkleden. Maar hoe is dit nou ontstaan dan? Om te beginnen komt het bij een plant vandaan. hennep is een snelgroeiende plant die e maar weinig water hoeft te voeden. Dit is erg gunstig want deze plant kan veel sneller geoogst worden in vergelijking met katoen. De vloerkleden van Hennep worden gecreëerd door de natuurlijke vezels die in de plant ontstaan. Deze vezels maken de kleden erg sterk en hierdoor hebben de kleden een lange levensduur. Verder kan je bij de aanschaf van dit vloerkleed kiezen uit diverse natuurlijke kleuren.

Vloerkleden van zeegras

Komt zeegrasvloerkleden je bekend voor? Dit Zijn namelijk vloerkleden die gemaakt zijn va een soort grassoort wat gekweekt word in brak water. Brak water is water wat net wat minder zout is in vergelijking met zeewater. Hierbij spannen ze de natuurlijke vezels aan tot een hard draad ontstaat. Door deze methode kan je de mooiste vloerkleden creëren. Dit materiaal is biologisch afbreekbaar en ook nog eens vocht bestendigt. Dit kleed kan dus prima op een terras liggen of in je badkamer.

GERELATEERDE BERICHTEN