Oneffen muur behangen

Door admin

Behangen is een klusje wat niet voor iedereen is weggelegd. Zeker niet wanneer je gebruik maakt van behang waar een patroon in zit of wanneer je moet gaan behangen op een oneffen muur. Het is helemaal niet zo leuk om in je behang allemaal bobbels te hebben die je helemaal niet meer weg kunt krijgen. Wat zijn de beste tips die je kunt gebruiken wanneer je toch op een oneffen muur moet gaan behangen? Wij gaan jou daarbij helpen een keuze te maken zodat jij zelf kunt gaan beslissen of dat je het wel of niet doet. 

Welk behang op oneffen muur

Je hebt het besluit genomen om te gaan behangen maar jouw muren in huis zijn niet helemaal glad. Je kunt gerust zeggen dat er behoorlijke bobbels in zitten. Je kunt op een oneffen muur het beste vinyl behang plakken. Dit omdat dit behang behoorlijk dik is en je dan de oneffenheden onder het behang niet zo erg ziet.

Vind je het vinyl behang niet zo mooi? Dan kan je ook nog kiezen voor vliesbehang. Dit behang kan je nadat je het hebt verwerkt op je muur ook heel goed in een kleurtje verven. Een groot voordeel van vliesbehang is dat je de behangtafel kunt laten staan in de kast, Bij het verwerken smeer je de lijm op de muur in plaats van dat je het behang in moet smeren met lijm. 

Een andere soort behang om erop te doen is duplex behang. Je zult er niet zoveel van gehoord hebben maar het bestaat wel degelijk. Dit behang is ontzettend sterk en makkelijk aan te brengen. Het is er in een gladde variant maar ook in een reliëf uitvoering. 

Plinten plaatsen oneffen muur

Niet alleen is behang wat moeilijker te verwerken op een oneffen muur maar ook plinten zijn niet zomaar te plaatsen. Toch is het wel iets wat het echt afmaakt wanneer je een plint aan de muur hebt zitten. Je kunt ervoor kiezen om de muur eerst glad te maken waarop je de plint moet plaatsen maar je kunt er ook voor kiezen om de plint op te vullen. 

De juiste manier om de plint aan de muur te bevestigen is de volgende. Plak de plint tegen de muur en haal hem er weer af. Laat hem nu 5 minuten liggen. Plak daarna de plint er weer tegenaan. 

Is je muur echt heel erg onregelmatig kan je ervoor kiezen om met een slijper een stuk uit de muur te slijpen en dan de plint er tegenaan te plaatsen.

De laatste optie die wij op dit moment voor jou hebben is om de plint met cement tegen de muur aan te bevestigen. Je vult dan de holle ruimte achter de plint op.

Plinten plaatsen oneffen muur

Oneffen muur betegelen

Een oneffen muur betegelen is niet aan te raden. Doordat er lucht achter de tegels blijft zitten is het risico dat de tegels er weer vanaf komen erg groot. Je kunt dan het beste ervoor zorgen dat de muur is vlak gemaakt. Dit kan je doen door de muur te stuccen. Pas wanneer de muur echt goed vlak is kan je er tegels tegenaan bevestigen. Nadat je de tegels tegen de muur hebt aangeplakt moet je ze nog gaan voegen.

Heb je geen zin om de muur eerst vlak te maken dan kan je er nog over denken om plaktegels te gaan gebruiken. Het fijne van tegels is dat ze wel meteen isoleren. Dit zorgt er meteen voor dat je duurzaam aan het werk bent. In het kader van duurzaam wonen is dat wel heel erg mooi. Je kunt op deze manier samen met het gebruik van een warmtepomp en duurzame kozijnen al erg besparen op het je energie. 

GERELATEERDE BERICHTEN