Zo verduurzaam je je woning optimaal

Door admin

Veel woningeigenaren denken na over het verduurzamen van hun woning. Dat is nodig, want alle huizen in Nederland moeten uiteindelijk voldoen aan bepaalde standaard normen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een huis energiezuiniger te maken. Je kunt kiezen voor isolatie, zonnepanelen, maar ook voor Profel kozijnen. Misschien dat je je niet meteen realiseert wat je kozijnen met verduurzaming te maken hebben. Maar goede kozijnen dragen wel degelijk bij aan energiebesparing. Zeker als je in deze kozijnen hoogwaardig dubbel glas laat plaatsen zal je merken dat je energieverbruik omlaag gaat. En dat is de bedoeling, want op die manier verdien je je investering weer terug.

Houd de kou buiten de deur

Als het in de winter koud is dan moet je harder stoken om het binnen aangenaam warm te krijgen. At is logisch. Maar er zijn wel maatregelen waardoor je minder hard en lang hoeft te stoken voor een aangename temperatuur. Je kunt de muren, de vloer en het dak van je huis laten isoleren. Hierdoor wordt de warmte in huis beter vastgehouden. Goede kozijnen dragen daar ook aan bij. Niet iedereen beseft het, maar vooral kunststof kozijnen isoleren uitstekend. Daar komt bij dat ze onderhoudsarm zijn. Je hoeft ze niet te schilderen en je hebt geen last van houtrot zoals bij houten kozijnen. 

Kies kozijnen die passen bij het pand

Ook monumentale panden kunnen onder bepaalde voorwaarden worden voorzien van kunststof kozijnen. Natuurlijk moeten die qua uitstraling passen bij de sfeer van het pand. Vandaag de dag worden kozijnen echter in tientallen uitvoeringen gemaakt. Er zijn ook ‘oud look’ kozijnen die eruit zien alsof ze de tand des tijds al eeuwen doorstaan, maar ze zijn wel degelijk gemaakt van kunststof en gaan dus tientallen jaren mee zonder onderhoud. 

Verhoog de waarde van je huis met nieuwe kozijnen

Wil je je woning te koop zetten? Dan kan het toch aantrekkelijk zijn om achterstallig onderhoud te doen. Veel mensen willen geen huis waar heel veel aan geklust moet worden. Als de kozijnen verrot zijn dan kun je die soms beter laten vervangen. De kans dat je daarmee je huis makkelijker en voor een hogere prijs verkoopt is groot. De investering verdien je dan snel terug. Iedere maand dat de woning langer te koop staat betaal je immers hypotheek of op zijn minst maak je kosten voor de gas en stroom aansluiting als het huis leeg staat en er geen hypotheek meer op rust. Ook een goede schilderbeurt kan ervoor zorgen dat je woning sneller de aandacht trekt van kopers. De verkoop makelaar kan je hier goed over informeren. En van advies voorzien. 

GERELATEERDE BERICHTEN