Zo creëer je jouw ideale thuiskantoor

Door admin

Thuiswerken komt steeds vaker voor. Om je ideale thuiskantoor te creëren, is de juiste kantoorinrichting voor je thuis kantoor essentieel. Met de inrichting van het kantoor kun je het over van alles hebben, het bureau, de stoel, de aankleding van de wanden, apparatuur enzovoort. Om bij de basis te beginnen zetten we in dit artikel verschillende tips voor jouw ideale thuiskantoor op een rijtje.

Inspirerende en professionele

Een van de meest belangrijke aspecten van een thuiskantoor is de uitstraling. Voor optimale concentratie en werkplezier dient een thuiskantoor een sfeer uit te stralen die je aanspreekt. Dat kan voor iedereen anders zijn. 

Belangrijk bij de inrichting is dat er gedacht wordt aan functionaliteit, efficiëntie en passende uitstraling. Met een passende uitstraling wordt vaak een professionele luxe look bedoeld. Dat de werkplek inspireert, is ook niet onbelangrijk. Zo geeft de plek je energie. Persoonlijke elementen maken de thuiswerkplek helemaal af. 

Ga voor een bureaustoel waar je blij van wordt

Een prettig thuiskantoor begint ook bij een comfortabele en mooie bureaustoel. Een goede bureaustoel draagt bij aan een verantwoorde werkhouding, betere gezondheid en meer concentratievermogen. Zeker de moeite waard om in te investeren dus. Met een ergonomische bureaustoel weet je zeker dat je op een lichamelijk verantwoorde manier werkt. 

Overweeg een zit-sta bureau

Over ergonomisch verantwoord gesproken: wat je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen op een werkplek is een zit-sta bureau. De naam zegt het eigenlijk al. Dit is een bureau die je in hoogte kunt verstellen. Zo hoef je niet de hele dag achter je bureau te zitten, maar kun je er ook voor kiezen om af en toe te gaan staan. Afwisseling is belangrijk.

Staand werken is goed voor de bloedcirculatie en actieve werkhouding. Met zittend werken hoor je vaak dat er nek, schouder of rugklachten ontstaan. Daar komt bij staand werken minder vaak voor. Als je je thuiskantoor op een ideale manier in wilt richten, kan het zit sta bureau daarom een goede optie zijn. 

Goede opbergruimte geeft rust

Waar veel mensen te weinig aandacht aan geven bij het inrichten van een thuiskantoor, is de opbergruimte. Dit speelt een grote rol bij de uitstraling van je werkplek. Op het moment dat de benodigdheden een vaste plek hebben, wordt het minder snel een rommel in je kantoor. Rommel kan tijdens het werken alleen maar afleidend werken. 

Ga daarom voor de juiste opbergruimte. Het liefst voor gesloten systemen. Als je spullen achter kastdeuren op kan bergen, ligt het niet meer in het zicht. Spullen die je vaak gebruikt leg je in de buurt en de rest wat verder weg.

GERELATEERDE BERICHTEN