Zo verwarm je duurzaam je huis

Door admin

Stap voor stap gaat aardgas uit woningen verdwijnen en daar komt duurzame energie voor verwarming en warm water voor in de plaats. Zo kun je denken aan zonneboilers en warmtepompen in plaats van de traditionele hr-ketel, cv-ketel of gaskachel. Ben jij benieuwd hoe je je huis duurzaam kunt verwarmen? Lees dan vooral even verder.

1. Is de cv ketel aan vervanging toe?

Is het tijd voor een nieuwe CV ketel? Begin op tijd met uitzoeken welke mogelijkheden er op duurzaam vlak zijn voor jou. Als je cv-ketel 12 jaar of ouder is, is het tijd om de vervanger uit te gaan zoeken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je met een kapotte ketel in de kou zit.

2. Een zonneboiler erbij

Een zonneboiler verwarmt jouw water in huis met zonlicht, en als er te weinig zonlicht is dan kan de hr-ketel bijspringen. Zo bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water.

3. Een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine elektrische warmtepomp met een hr-ketel op gas voor extra verwarming als dat nodig is. De warmtepomp doet wel het meeste werk, en ook hier springt de hr-ketel bij als dat nodig is. Deze warmtepomp maakt gebruik van warmte die in de lucht zit. Je gaat meer stroom verbruiken, maar tegenover staat dat je veel minder gas verbruikt en je CO2-uitstoot met 25 procent omlaag gaat.

4. Een volledig elektrische warmtepomp

Je kunt ook kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp. Daarmee heb je geen cv-ketel op gas meer nodig. Hiervoor heb je wel een heel goed geïsoleerd huis nodig, waar je radiatoren groot genoeg zijn.

Ben je niet helemaal zeker wat de juiste keuze om duurzaam te verwarmen voor jouw type woning, wensen en voorkeuren is? Schakel dan altijd een expert in die met je mee kan kijken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

GERELATEERDE BERICHTEN