4 redenen waarom een pelletkachel iets voor jou is

Door admin

Nu de zomer voorbij is, zijn steeds meer mensen op zoek naar alternatieven om hun huis te verwarmen. Eén van die alternatieven is een pelletkachel. Want hoewel de stookkosten op dit moment iets duurder zijn, doordat het kabinet korting geeft op gas, zijn er genoeg voordelen te noemen. Niet voor niets worden pelletkachels steeds populairder en zijn ze veel te vinden in Nederlandse huishoudens. In dit artikel geven we je 4 redenen waarom een pelletkachel een goede keuze is voor jouw huis!

1. Geeft sfeer

Wil je graag extra sfeer toevoegen aan bijvoorbeeld je woonkamer? Dan is een pelletkachel een goed idee. Het voordeel van een pelletkachel is dat je de sfeer van een open haard bent, maar wel het gemak van een gaskachel hebt. Door de extra sfeer van de pelletkachel zijn de borrel- en de spelletjesavonden direct een stuk gezelliger en komen je vrienden en familie graag langs.

2. Goed voor het milieu

Een pelletkachel is een goede keuze als je een milieuvriendelijke kachel wilt. Zo zorgen pelletkachels niet voor dezelfde vervuiling als houtkachels en is het ook nog eens een milieuvriendelijke brandstof. Dit komt doordat pellets worden gemaakt van restmaterialen uit de houtindustrie. Er worden dus niet speciaal bomen gekapt voor het produceren hiervan.

3. Hoog rendement

Het rendement van een pelletkachel is hoog te noemen. Dit kan namelijk tot wel 90% zijn. Tegenwoordig zijn er zelfs fabrikanten die een rendement van 95% noemen. Ter vergelijking: een houtkachel heeft doorgaans een rendement van ongeveer 75%. Dit betekent dus dat er met een pelletkachel maar heel weinig warmte verloren gaat. Ook worden er nooit meer pellets verbruikt dan dat nodig is. Dit komt doordat een pelletkachel thermostatisch is geregeld. Hierdoor geeft de kachel nooit meer warmte af dan nodig is in de ruimte, maar ook nooit minder. Wel zo fijn!

4. Makkelijk in gebruik

Tot slot is een pelletkachel makkelijk in gebruik. Je stelt de gewenste temperatuur in en dat is het. Dit kun je vaak doen met behulp van een afstandsbediening en soms zelfs via de wifi. Daarnaast is het verbruik van pellets is redelijk laag. Je hoeft daardoor niet iedere keer als je gaat stoken de pellets bij te vullen. Vaak is één keer in de week al voldoende. Dit scheelt dus veel sjouwen in vergelijking met een houtkachel, waarbij je iedere keer houtblokken moet bijvullen.

GERELATEERDE BERICHTEN