Waarom kies je voor een NVM makelaar in Eindhoven?

Door admin

Op zoek naar een NVM makelaar in Eindhoven? Er zijn meerdere makelaardijen waar je voor kunt kiezen, bijvoorbeeld Makelaar van Uffelen. Maar wat is nu precies het voordeel van een NVM makelaar in Eindhoven? In dit artikel gaan we hier dieper op in. Laten we maar gelijk beginnen met uitleggen wat een NVM makelaar überhaupt is. NVM is een afkorting voor de Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Dit is een netwerk van makelaars waar niet zomaar iedere makelaardij toe kan behoren. Er gelden namelijk strenge eisen op het gebied van opleiding en kwaliteit. Dat is goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een goede makelaar, want een NVM makelaar kun je zien als een keurmerk van kwaliteit.

Een NVM makelaar staat garant voor kwaliteit

Zoals we je hierboven al lieten zien, word je niet zomaar een NVM makelaar als makelaardij. Hierbij moet voldaan worden aan strenge eisen omtrent de opleiding van de makelaars zelf, maar ook de kwaliteit die je als bureau biedt. Deze kwaliteit moet gewaarborgd blijven, anders kan het NVM certificaat zomaar verloren gaan. Dat is het laatste wat je wil als makelaar. De kwaliteit van de makelaardij wordt in stand gehouden doordat makelaars zich dienen te houden aan de erecode van de NVM. Alle regels moeten nageleefd en gehandhaafd worden. Hierbij staat het belang van de consument voorop. Dit wordt door een onafhankelijke instantie in de gaten gehouden, dus hier zijn NVM makelaardijen aan gebonden.

Je staat sterker als klant

Als klant is het fijn om te weten dat de kwaliteit gewaarborgd wordt, of je nu een huis gaat kopen of verkopen met behulp van een makelaar. Maar nog een voordeel van de keuze voor een NVM makelaar is het feit dat je als consument meer beschermd wordt. Dat is vooral fijn in het geval van een klacht of een geschil. Alhoewel dit eigenlijk vrijwel nauwelijks voorkomt, kan een NVM makelaar je hier wel beter bij helpen. De belangen van de klant staan daarnaast altijd voorop. Wederom is hierbij de erecode van de NVM van belang. Als klant sta je zo sterker. Dat geeft een zekerder gevoel.

NVM makelaars kennen hun woningmarkt

Van een NVM makelaar kun je met een gerust hart verwachten dat zij de woningmarkt als geen ander kennen. Laten we Makelaar van Uffelen, hierboven genoemd, als voorbeeld nemen. Als je een woning zoekt in de omgeving Eindhoven, durven wij je te garanderen dat ze deze stad als geen ander kennen. Dat geldt ook voor omliggende plaatsen. Zij kennen de markt, ze zijn bekend met iedere straat en ze weten ook wat iets waard is en hoeveel vraag er naar is. Zo kunnen ze zowel een optimale inschatting maken van de vraagprijs voor je woning, mocht je willen verkopen, als de aankoopprijs van een huis.

GERELATEERDE BERICHTEN