Gordijnen en Jaloezieën

Door admin

Eenmaal thuis na een lange werkdag is het soms fijn om even wat privacy te hebben. Daarnaast ziet een open raam er vaak minder gezellig uit als een raam met decoratie. Er zijn verschillende soorten raamdecoraties op de markt waar je uit zou kunnen kiezen. Twee daarvan zijn de plisségordijnen en houten lamellen.

Plisségordijn

Een plisségordijn wordt ook wel een vouwgordijn genoemd. Doordat je er (afhankelijk van de gekozen stof) niet doorheen kunt kijken wordt je privacy gewaarborgd als deze omlaag is. Daarnaast hebben honingraat plisségordijnen een isolerende werking in de winter. Een plisségordijn kun je in verschillende transparanties niveaus kopen. Zo kun je kiezen uit transparante, lichtdoorlatende en verduisterende plisségordijnen. Ook is het plisségordijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn er meerdere ophangmogelijkheden. De meest gebruikte ophang constructie is Top down Bottom up constructie, waarbij zowel de boven- als onderlat beweeglijk is. Doordat een plisségordijn zich als een harmonica opvouwt komt er als hij ingevouwen is veel lichtinval binnen. Een bijkomend voordeel van een plisségordijn is dat deze op bijna alle type ramen te monteren is. Let wel op dat je een plisségordijn op maat laat maken, omdat ramen vaak verschillende grootte hebben. Meestal kun je dit zelf eenvoudig doen met wat advies. Echter bij het bestellen van plisségordijnen voor schuine ramen is het verstandig je te laten adviseren door een professional en het opmeten aan hen over te laten.

Jaloezieën

Wil jij een natuurlijke en warme sfeer creëren dan kun je kiezen voor houten jaloezieën. Bij het kopen van een jaloezie zijn er veel verschillende mogelijkheden om ze passend te maken bij je interieur. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren lamellen. Meestal worden de ladderkoorden in dezelfde kleur meegeleverd, maar als je deze liever in een andere kleur wil is dit ook mogelijk. Ook de breedte van de lamel en het ladderkoord kun je zelf kiezen. De meest gekozen lamelbreedte op dit moment is 50mm. Deze breedte is ook op bijna alle ramen toepasbaar. Bij de ladderbanden kun je kiezen voor een 38mm formaat wat een prachtig shutterlook effect geeft. Naast dat de jaloezie een warme sfeer kan creëren heeft deze ook  een isolerende werking. Je kunt zelf de mate van lichtinval en privacy bepalen door de lamellen meer open of dicht te zetten. Ze zijn onderhoudsvriendelijk doordat de lamellen gemakkelijk met een doekje af te doen zijn. 

Twijfel je wat het beste bij jouw design, style en woning past? Laat je dan adviseren.

GERELATEERDE BERICHTEN