Hoe hang je jouw wandkleed op? Stappenplan!

Door admin

Heb je een wandkleed gekocht? Of ben je van plan om een wandkleed aan te schaffen, maar heb je eigenlijk geen idee hoe je deze op moet hangen? In dit stappenplan geven we je graag meer informatie over het ophangen van een wandkleed. Het ophangen van muurdecoratie heeft een zeer groot effect op uw interieur. Het kan dienen als een mooie eye catcher, maar het kan ook juist een rustiger aanzien krijgen.

Stap 1. Waar ga je hem neerhangen?

Voordat je op zoek gaat naar een mooi wandkleed, is het van belang dat je weet waar je hem op gaat hangen. Dit is erg belangrijk voor de maat van het kleed. Wanneer je een te groot of een te klein kleed koopt kan dit natuurlijk minder mooi uitvallen. Zorg er daarom voor dat je een mooie plek uitkiest in het huis en hier een kleed voor de muur bij koopt. Hier kun je gemakkelijk de afmetingen voor bepalen en vervolgens gericht gaan zoeken. Ook is het slim om alvast te kijken naar de kleurcombinaties. Als je bijvoorbeeld veel hout hebt in je kamer, kan het leuk zijn om het kleed ook in deze kleuren te nemen. Uiteraard kun je ook juist het tegenovergestelde nemen, zodat het kleed goed opvalt als het aan de muur opgehangen is.

Stap 1. Waar ga je hem neerhangen?

Stap 2. Kies een wandkleed uit

Heb je een goede plek gevonden voor je nieuwe wandkleed? Dan is de volgende stap om een geschikte uit te zoeken. Wanddecoratie komt voor in veel verschillende soorten en maten. Het vinden van de juiste wanddecoratie kan hierdoor lastig zijn. Hierdoor is het aan te raden om eerst een keuze te maken voor het type wandkleed dat je gaat ophangen. Zo kun je de keuze maken voor het patroon op het kleed, zoals bijvoorbeeld bloemen of dieren, of juist een industriële look. Deze kun je erg leuk combineren met de rest van je interieur. Omdat je natuurlijk al een mooie plek hebt uitgezocht, is het combineren niet moeilijk meer. Om er voor te zorgen dat je een goede keuze maakt, kun je verschillende wandkleden eerst uitprinten op een A4 papier. Deze kun je vervolgens als test bij de meubels houden om te kijken of het leuk te combineren is.

Stap 3. Het ophangen van je wanddecoratie

Heb je een wandkleed gevonden die bij je woning past? Dan kun je hem direct bestellen. Wanneer je hem thuis geleverd hebt gekregen, kun je direct beginnen met het ophangen. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. In de meeste gevallen hebben de wandkleden een tunnel aan de achterkant zitten. Dit maakt het mogelijk om een gordijnroede door de tunnel heen te halen. Hier kun je hem vervolgens aan ophangen. Vind je dit geen leuke manier om het kleed op te hangen? Ook kun je er voor kiezen om een platte lat te gebruiken. Dit is een zeer gemakkelijke en betaalbare methode om je wandkleed goed op te hangen. Je dient er voor te zorgen dat de lat die je gebruikt (aluminium of hout) net iets kleiner is dan het kleed. Vervolgens maak je er kleine gaatjes in en kun je de haakjes hier doorheen doen. Ook kun je er voor kiezen om de lat op de muur te schroeven. Dit geeft het kleed een zeer moderne look, omdat het erg dicht op de muur hangt.

Stap 3. Het ophangen van je wanddecoratie

Stap 4. Maak je interieur compleet: Speel met licht

Wanneer je je wandkleed hebt hangen, lijkt je klus gedaan te zijn. Je kunt het echter nog een stapje verder brengen. Wanneer je namelijk je hele interieur op elkaar afstemt, kun je er voor zorgen dat sommige delen meer opvallen dan andere. Dit kun je erg leuk doen met lichtinvallen. Door bijvoorbeeld spotjes in te bouwen boven de muurdecoratie, zorg je ervoor dat het beter opvalt. Ook kun je er voor kiezen om een staande lamp naast de wanddecoratie te plaatsen. Uiteindelijk maakt het niet veel uit wat voor licht je gebruikt, je kunt er zelf een leuke draai aan geven!

Stap 5. Lekker genieten!

Heb je alle stappen doorlopen? Dan kun je lekker gaan genieten van het mooie uitzicht dat je gecreëerd hebt in de kamer. Nodig gezellig vrienden uit of ga met je gezin genieten van de ruimte. Je hebt het tenslotte opgehangen zodat het bekeken kan worden. Uiteraard kun je het kleed ieder seizoen vervangen of het jaarlijks aanpassen om het aanzicht in de ruimte te vernieuwen en te veranderen. Blijf vooral creatief omgaan met je interieur!

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

GERELATEERDE BERICHTEN