De rol van raamdecoratie in je interieur

Door admin

Het belang van raamdecoratie in je interieur mag niet onderschat worden. Net zoals je meubels en je behang of verf, zorgt raamdecoratie er mee voor dat er een bepaalde sfeer in je interieur ontstaat. Vandaag de dag zijn er verschillende soorten raamdecoratie die je interieur vervolledigen. 

Kies het juiste type raamdecoratie voor elke ruimte

Niet alle raamdecoratie past in elke kamer. Zo moet je onder meer rekening houden met lichtinval en de vochtigheid in de kamer. Het wordt bijvoorbeeld niet aangeraden om stoffen gordijnen te plaatsen in een vochtige ruimte zoals een badkamer. Dit neemt het vocht op waardoor het zijn glans snel verliest. Aluminium of polyester zijn waterbestendig waardoor het vocht er geen invloed op heeft. Met jaloezieën of plissé gordijnen in deze materialen kan je niets fout doen. 

Wanneer je in je slaapkamer opstaat met de zon op de ramen, is het belangrijk om raamdecoratie te voorzien die zonwerend is. Hier kunnen rolgordijnen een mogelijkheid zijn. Je hebt ze in verschillende materialen en maten. Word je graag wakker door de zon? Dan kan je voor rolgordijnen gaan die licht verduisterend zijn. Hierdoor heb je toch nog zonlicht, maar verlies je geen privacy. 

Grootte van de ramen bepaalt mee de raamdecoratie

Grote ramen hebben heel wat voordelen. Zo heb je veel licht en zijn ze daarnaast erg sfeervol. Al is het soms een uitdaging om de juiste raamdecoratie te vinden voor grote ramen. In de meeste gevallen zijn rolgordijnen hier een goede optie. Ze bieden voldoende privacy, wat zeker belangrijk is als het een kamer is op het gelijkvloers. Daarnaast kan je rolgordijnen ook op maat laten maken. Veel winkels beperken zich niet tot de standaardmaten. 

Bij rolgordijnen kan je kiezen uit verschillende bedieningsmogelijkheden. Zo heb je een manuele optie waarbij je rolluik per rolluik naar boven of beneden kan rollen. Wanneer het verschillende gordijnen zijn, kan dit te veel tijd in beslag nemen. Daarom heb je ook de mogelijkheid om alle rolgordijnen elektrisch te bedienen. Zo hoef je je zitbank of bed niet uit wanneer de zon storend begint te worden. Daarnaast kan je met bepaalde apps op je smartphone ook bepalen op welke stand je rolgordijnen moeten staan. 

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op Woonpress voor meer inspiratie!

GERELATEERDE BERICHTEN