Kies het juiste gordijn voor meer sfeer in huis!

Door admin

In je huis wil je het liefst een gezellig en knus interieur. Gordijnen dicht, kaarsjes aan. De gordijnen zijn dan ook de sfeermakers van het interieur. Er is dan ook genoeg keuze aan gordijnen. Maar wat zijn nou geschikte gordijnen voor in je huis? Daarvoor hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet!

In between

Wanneer je fan bent van een lichte landelijke sfeer zit je met in betweens goed. Dit zijn gordijnen die door de semi transparante stof een open en licht gevoel geven. De in betweens zorgen voor een mooie lichtinval in de ruimte en zijn verder ook nog eens goed te combineren met diverse zonwering en raamdecoratie zoals gordijnen. Hierdoor hou je een lichte sfeer terwijl de ook de warmte binnen kunt houden en altijd het wat donkerder kunt maken als je daar zin in hebt. Tot slot dragen in betweens bij aan een goede akoestiek in je huis. Dat zorgt ervoor dat het geluid wordt gedempt. Voor meer informatie klik dan op Veneta.

Overgordijnen

De overgordijnen zorgen ook voor een prachtige intieme en lichte sfeer. Voor deze sfeer raden we dan aan om als kleur te kiezen uit een licht bruine, licht grijze of een nude roze tint. Ook kan je kiezen om overgordijn te combineren met een andere gordijnstof. Door dit toe te passen creëer je een luxe en warmte uitstraling. Ook hiermee is het mogelijk om te kiezen tussen diverse kleuren. Door te kiezen voor neutrale kleuren zorg je ervoor dat de ruimte groter lijkt en creëer je een warm gevoel. Het is daarnaast ook nog mogelijk om voor gordijnen te kiezen die de ruimte iets knusser en kleiner doen lijken.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een van de meest makkelijke en praktische raamderocatie in gebruik. Je kunt ze gewoon in de was doen en hoeft ze dus niet af te stoffen. Verder zijn ze ook nog verkrijgbaar in bijna alle stoffen. Tot slot heeft een vouwgordijn een isolerende werking zonder dat deze voor de verwarming moeten hangen. Vaak zitten verwarmingselementen onder je raam. Met gordijnen die vanaf het plafon tot aan de vloer hangen heb je hier dan ook geen probleem mee in sommige ruimtes. In ruimtes die over het algemeen wat kouden zijn is dit wel een probleem. Er blijft altijd wat warmte achter het gordijn hangen en dat is natuurlijk zonde. Kies in dit geval voor gordijnen die tot de vensterbank hangen. Hiermee voorkom je dit probleem.

GERELATEERDE BERICHTEN