Alles over terrasoverkappingen!

Door admin

Wanneer je een aluminium overkapping voor op het terras wilt komt er het een en ander aan techniek bij kijken. De constructiesterkte zit in de details. De soort legering, de dikte en natuurlijk het ontwerp van de profielen hoe stevig een overkapping voor op het terras daadwerkelijk is. Hieronder zijn een aantal belangrijke details hiervoor vermeld en de gemiddelde kosten voor een terrasoverkapping.

Dikte van het aluminium

De dikte word ook vaak vermeld om de sterkte van een overkapping voor het terras te onderbouwen. Aluminium heeft slechts tot een bepaald dikte een positieve invloed. Dit komt doordat aluminium een zacht metaal is. Om de overkapping voor op het terras veel sterker te maken word dan ook vaak verenstaal gebruikt. Dit word in de goot verwerkt wat ervoor zorgt dat de overkapping steviger is zonder gebruik te maken van profielen die vele malen dikker zijn.

6063 legering

De profielen die van aluminium zijn staan ook wel bekend als de belangrijkste onderdelen van een overkapping voor op het terras. Een verzamelnaam voor diverse soorten legeringen is dan ook aluminium. Een 6063 aluminium legering word dan ook doorgaans gebruikt voor een overkapping voor op het terras. Hiervoor is nog wel onderscheid te maken tussen de 6063-t6 legering en de 6063-t5 legering. De 6063 t-6 legering heeft een maximale treksterkte van 28.000psi, terwijl de 6063 t-5 maar een maximale treksterkte heeft van 20.000psi. Dit resulteert in een 40% sterkere treksterkte van de 6063 t-6  in vergelijking met de 6063 t-5.

Wat kost een terrasoverkapping?

We hebben het gehad over de aluminium terrasoverkapping en de materialen hiervan. Tot slot gaan we het hebben over de kosten wat een overkapping met zich meebrengt. Het project kost gemiddeld tussen de 3280-4720 euro. De prijs kan veel variëren. Dit heeft te maken met hoe je wilt dat jouw terrasoverkapping eruitziet. Denk hierbij aan de breedte en lengte van een terrasoverkapping, maar ook aan de luxe! Al deze dingen hebben te maken met de kosten van een overkapping voor op het terras. De goedkoopste overkappingen voor op het terras zijn de prefab overkappingen. Deze zijn al klaar en hoeven enkel geplaatst te worden. De gemiddelde prijs is 2000 euro voor een prefab overkapping. De meest voorkomende terrasoverkapping is een die op maat word gemaakt. Hierdoor heb je zelf de mogelijkheid om de materiaalkeuze samen te stellen en de lengte en breedtematen. De gemiddelde prijs hiervoor is rond de 3500 euro.

GERELATEERDE BERICHTEN