Rolgordijnen kopen: 3 tips

Door admin

Rolgordijnen zijn makkelijk te monteren raamdecoratie voor iedere ruimte in huis. Toch blijkt het voor veel mensen lastig om de juiste rolgordijnen te kiezen. Een veel gehoorde klacht is bijvoorbeeld dat er licht langs de rolgordijnen naar binnen valt waardoor een ruimte niet goed verduisterd kan worden. Terwijl er juist vaak voor rolgordijnen wordt gekozen vanwege het verduisterende effect en de mate van privacy die ze creëren. Deze en andere valkuilen zijn gemakkelijk te voorkomen. We geven je drie tips voor het uitzoeken van de beste rolgordijnen voor jouw huis.

Ga voor rolgordijnen op maat

Valt het licht aan de zijkanten van het rolgordijn naar binnen? Dan heb je waarschijnlijk te kleine rolgordijnen gekocht. Veel mensen kopen standaard rolgordijnen die niet optimaal passen. De standaard rolgordijnen zijn vaak te klein of juist te groot voor jouw raam. Je kunt deze wel zelf op maat maken, maar dit loopt vaak uit op een teleurstellend resultaat. Koop je rolgordijnen op maat, dan heb je daar geen last meer van. Voor het beste resultaat laat je jouw ramen opmeten door een expert op het gebied van raamdecoratie. Een rolgordijn met een zijprofiel zorgt voor een optimale verduistering. Een expert zal dit in veel gevallen adviseren, zeker bij een badkamer rolgordijn.

Hoeveel licht wil je doorlaten?

In een studentenkamer die ook als slaapkamer dienst doet, stel je waarschijnlijk andere eisen aan de lichtdoorlaatbaarheid van rolgordijnen dan in de keuken of woonkamer. De stof van een rolgordijn bepaalt hoeveel licht er wordt doorgelaten. Voor de slaapkamer kun je het beste kiezen voor een verduisterend rolgordijn. Op die manier creëer je een donkere slaapkamer waardoor je beter kunt slapen. Kies je voor rolgordijnen van een semitransparante stof, dan profiteer je van de privacy die een rolgordijn biedt, maar wordt er wel een beetje licht doorgelaten. De kamer wordt dan niet volledig verduisterd.

Kies rolgordijnen in de juiste kleur

Wil je lang van een rolgordijn kunnen genieten, dan kun je het beste kiezen voor een tijdloze kleur. Tijdloze kleuren zijn neutrale kleuren die passen binnen iedere trend en woonstijl. Je moet dan denken aan grijze, zwarte, witte of antracietkleurige rolgordijnen. Rolgordijnen met een print zijn bijvoorbeeld al snel aan trends onderhevig waardoor je ze eerder wilt vervangen. Dat is jammer van het geld, want het decoreren van de ramen is toch altijd weer een investering. Kinderkamer rolgordijnen vormen hierop vaak een uitzondering. Rolgordijnen met een print doen het altijd goed in de kinderkamer.

GERELATEERDE BERICHTEN