4 voordelen van stucwerk

Door admin

Bij de afwerking van je wanden kom je al snel voor de keuze te staan: wordt het stucen en verf of kies je voor behang? Op het oog geven beide methodes misschien hetzelfde resultaat, maar er zijn zeker verschillen. In dit artikel ontdek je 4 voordelen van stucen in vergelijking met andere vormen van wandafwerking.

1 Oneffenheden wegwerken met stucwerk

Een muur met oneffenheden is niet alleen niet mooi, het is ook heel moeilijk om zo’n wand netjes af te werken. Een stukadoor kan dan uitkomst bieden. Doordat stucwerk zowel in dunne als dikke lagen aan te brengen is, kan je de wand met behulp van pleister makkelijk weer glad en egaal maken. Zelfs flinke beschadigingen kunnen met een laagje stuc goed gemaskeerd worden. Daarna kan de wand in de gewenste kleur geschilderd worden.

2 Met stucwerk is veel variatie mogelijk

Kies je voor pleisterwerk, dan kun je de muren perfect egaal af laten werken. Het is echter ook mogelijk om voor speciale variaties te kiezen. Niet alleen een fijne of een grove structuur behoren tot de mogelijkheden, ook patronen in het pleisterwerk zijn een mooie optie. Het stucwerk is bovendien na het aanbrengen over te schilderen in iedere kleur naar keuze. Wil je later weer iets anders? Dan hoef je slechts een nieuwe verflaag aan te brengen voor een fris effect.

3 Stucen is de duurzame optie

Een wand die is afgewerkt met pleisterwerk gaat jarenlang mee. Werk je de wand niet eerst af, maar breng je er direct een verflaag op aan dan wordt het eindresultaat lang niet zo mooi. In tegenstelling tot andere vormen van wandafwerking, kan stucwerk ook heel goed tegen een stootje. Krassen zijn bovendien minder zichtbaar doordat het stucwerk behoorlijk dik is. Een kras legt dus geen onderlagen bloot die opvallen op de muur. Dit maakt stucwerk geschikt voor elke ruimte in huis, van woonkamer tot slaapkamer.

4 Stucwerk is niet zo duur als je denkt

Veel mensen kiezen voor behang, omdat ze denken dat stucen duur is. Stucen kan inderdaad duurder zijn in aanschaf. De duurzaamheid van het stucwerk maakt echter dat deze methode op lange termijn juist goedkoper is. Bovendien zijn er verschillende vormen stucwerk met elk een eigen prijskaartje. Zo kun je kiezen voor het spuiten van spack dat minder arbeidsintensief en daardoor goedkoper is. Laat dit wel altijd door een goede vakman doen, bekijk bijvoorbeeld voor een goede stukadoor Almere en omgeving. 

GERELATEERDE BERICHTEN