Alle benodigdheden voor een thuisgym

Door admin

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een thuisgym. Maar wat hoort er nou eigenlijk in zon thuisgym? En waar kan ik deze artikelen aanschaffen? Dat hebben we voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet!

Halterstang

Wat natuurlijk als eerste aangeschaft moet worden is een olympische halterstang met een diameter van 50mm. Een olympische halterstang is wel 220cm lang en kan dus niet in krappe ruimtes benut worden. Voor wat kleinere ruimtes raden we dan ook een kleinere aan. Denk aan een kortere stang van 180cm. Vergeet niet dat deze 5 kg minder wegen als de normale halterstang en een kleinere gripbreedte hebben. Verder kan je de langere stang belasten tot maximaal 315 kilo en de kleinere tot maximaal 250 kilo. Maar de meeste mensen squatten of deadliften toch niet zo hoog dus het zal niet echt een probleem zijn. De geschatte prijs voor een halterstang is rond de 100 euro.

Halterschijven

Natuurlijk onmisbaar in de thuisgym zijn halterschijven. Deze zijn nodig om de spiergroepen goed te kunnen trainen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De prijzen variëren enorm met van 1 euro per kilo voor een gietijzeren en voor de bumper plates en kleurgecodeerde olympische schijven 3 a 4 euro per kilo. De beste investering is een halterset. Hiermee heb je een halterstang met schijven waarmee je voordeliger uitkomt.

Press of squat rack of power cage

Voor vele oefeningen zijn de power cage en press of squat rack onmisbaar. Als je genoeg geld hiervoor over hebt kun je het beste voor een power cage gaan. Anders is het ook prima om met een in hoogte verstelbaar squat of press rack te werken. Verder is het handig om bij een squat rack te denken aan een model die hoogte verstelbare spotters heeft. Door zo’n model aan te schaffen kan je ook zelf veilig trainen. Er is wel een klein aandachtspuntje en dat is de belastbaarheid van het rack dat je aanschaft. Deze is namelijk kleiner in vergelijking met je halterstang. Verder is het ook handig om te kijken naar de kwaliteit van het model. Een duurder model is veel degelijker en stabieler dan een goedkopere variant en traint veiliger. De prijs voor een powercage varieert van 300-500 euro. De prijs van een squat of press rack is echter goedkoper met een variërende prijs tussen de 150 en 200 euro. Door dit prijsverschil is het goed om even na te denken wat je precies van plan bent om te doen.

GERELATEERDE BERICHTEN