Makkelijke kamerplanten voor ieder interieur

Door admin

Met kamerplanten kun je op een gemakkelijke manier je woonkamer decoreren. Je brengt direct leven in huis. Planten maken de kamer niet alleen direct gezelliger, ze zorgen ook nog eens voor luchtzuivering. Planten zijn dus ook nog eens erg gezond. Niet iedereen is echter geboren met groene vingers. Het kan voor sommigen een uitdaging zijn om planten in leven te houden. Gelukkig kan je het jezelf een beetje gemakkelijker maken door te kiezen voor makkelijke kamerplanten.

Een makkelijke kamerplant kiezen

Je wilt makkelijke kamerplanten, maar ze moeten natuurlijk wel bij jouw interieur passen. Gelukkig zijn er tal van verschillende soorten kamerplanten waar je uit kunt kiezen, dus je hoeft niet genoegen te nemen met de eerste de beste plant. Voor ieder interieur is er een kamerplant die er goed bij past. Heb je een industriële woonstijl? Dan passen robuuste planten met een stoer karakter goed in jouw huis. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de sanseveria met zijn stevige bladeren. Passen kamerplanten met ronde bladeren beter bij jouw interieur? Dan is de zamioculcas met zijn zachte karakter voor jou wellicht de beste keuze. Een orchidee is zeer geschikt als je ook op zoek bent naar wat meer kleur in huis.

Luchtzuiverende kamerplanten

Wil je bovendien profiteren van de luchtzuiverende werking van kamerplanten? Kies dan voor een luchtzuiverende plant in pot. De draceana en de areca staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze hard werken om de koolstofdioxide uit de lucht te halen en zuurstof aan te maken. Daarnaast filteren ze de lucht op schadelijke stoffen. Je hoeft overigens niet bang te zijn om deze planten goed te verzorgen. Het zijn erg gemakkelijke kamerplanten waarbij je eigenlijk niets fout kunt doen.

De verzorging van makkelijke kamerplanten

Eén van de belangrijkste factoren bij het in leven houden van planten, is de juiste plaats in de kamer. Zet je de kamerplant neer op een plek die hij prettig vindt, dan heb je al veel winst geboekt. Je kunt vaak de productomschrijving raadplegen om te zien of een plant liever in de zon staat, of het ook heel goed in de schaduw doet. Je vindt hier ook informatie over de verdere verzorging. Bij makkelijke planten komt dit vaak neer op eens in de één of twee weken water geven. Maak desnoods een notitie in je agenda zodat je dit niet vergeet. Wissel je kamerplanten af met bloemenvazen om meer kleur te creëren in de ruimte wanneer je het met niet bloeiende planten net té groen vindt worden.

GERELATEERDE BERICHTEN