De voordelen van een uitbouw van je woning

Door admin

Denk je eraan om je woning verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een uitbouw van je woning? Dat is een erg goede keuze, want er zitten veel voordelen aan de uitbouw van je woning. Op deze manier zorg je onder andere voor extra leefruimte. Voor een professioneel verloop van je uitbouw, schakel je een aannemer in. Bij een uitbouw van De Aanbouw Expert, ben je verzekerd van een goed resultaat.

Verschil tussen aanbouw, uitbouw en opbouw

Wanneer je een uitbreiding van je woning wilt, heb je verschillende mogelijkheden: aanbouw, uitbouw en opbouw. Wanneer er een volledige nieuwe constructie gebouwd wordt, bijvoorbeeld aan de gevel van een bestaand pand, dan spreek je over een aanbouw. Vergroot je een bestaande ruimte, zoals de keuken of woonkamer, dan is dit een uitbouw. Bij een opbouw, wordt er een (deel van) een verdieping op het huis gebouwd of er wordt in de hoogte extra ruimte gecreëerd. Een dakkapel is een veelvoorkomend voorbeeld van een opbouw.

Waardeverhoging van je huis

Een uitbouw van je woning zorgt ervoor dat het woonoppervlak verhoogd wordt. Hierdoor neemt de waarde van je woning ook toe. Als de uitbouw gepaard gaat met extra’s, zoals vloerverwarming of goede extra isolatie, dan draagt dit ook bij aan de waardeverhoging van je huis. Natuurlijk zal dit niet je voornaamste reden zijn, maar het is wel goed om te weten als je van plan bent om je huis op de langere termijn te verkopen.

Je creëert extra ruimte

Een van de grootste voordelen van een uitbouw, is de extra ruimte die het geeft aan je woning. Je creëert zo gemakkelijke extra leefruimte of een extra kamer. Hiervoor offer je wel een stukje van je voor- of achtertuin op, maar het levert je meer leefruimte en lichtinval op. Je kunt zelf kijken hoeveel extra woonruimte je wilt creëren. Let er wel op dat er bij een aanbouw groter dan 4 meter diep en 5 meter hoog, een vergunning aangevraagd moet worden.

De kosten van een uitbouw kunnen meevallen

Een uitbouw hoeft niet veel te kosten, maar er zijn veel factoren die een invloed hebben op de uiteindelijke kosten van je uitbouw. Ten eerste heb je de grootte van de uitbouw, want hoe groter het project is, hoe meer arbeidsuren hiervoor nodig zijn. Kies je voor een prefab of casco uitbouw? Ook dat heeft invloed op de uiteindelijke prijs die je betaalt. Daarnaast hebben de materialen die je gebruikt ook invloed op de prijs: een uitbouw met houtskelet is een stuk goedkoper dan een gemetselde uitbouw. 

GERELATEERDE BERICHTEN