Dit is de reden voor een kruipruimte ventileren

Door admin

Heb jij al eens gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van kruipruimte ventilatie? Deze ventilatie kan namelijk een groot verschil opleveren voor jouw woning. De kruipruimte zorgt namelijk niet alleen voor meer gemakken, maar ook voor problemen op het gebied van vocht en ongedierte. Met de juiste ventilatie voorkom je dat je snel problemen ondervindt en kun je het wooncomfort aanzienlijk omhoog brengen. Voordat je het juiste systeem kunt toevoegen in de woning moet je goed weten waarom je tot deze toevoeging overgaat. Onderstaande informatie zet het allemaal voor jou op een rij. 

Vochtproblemen in de kruipruimte 

De kruipruimte ventilatie heeft als grootste voordeel dat vocht geen kans krijgt om zich te ontwikkelen in de ruimte. Vocht komt niet alleen vanuit de grond naar boven, maar kan ook ontstaan door de temperatuurwisselingen. De warme lucht uit de woning zal namelijk ontsnappen via de vloer en plaatsmaken voor koude lucht. Dit zorgt voor condens en later dus ook tot vochtproblemen. Als dit vocht de constructie van jouw huis bereikt, kan et voor schade en andere problemen in huis zorgen. Ook kan het problemen opleveren met jouw gezondheid, doordat de luchtvochtigheid niet meer op het goede niveau is. 

Dit is de reden voor een kruipruimte ventileren

Schimmel zorgt voor grotere problemen 

Een ander probleem dat ontstaat als er geen goede ventilatie toegepast is in de kruipruimte is schimmel. Schimmel in kruipruimte valt in eerste instantie niet op, maar kan na verloop van tijd wel grote problemen veroorzaken. De schimmel zal namelijk ook de woning binnendringen, waardoor meubelstukken, de vloer en de muren kapotgaan. Schimmel is daarnaast slecht voor de gezondheid. Je merkt daarom snel problemen aan de luchtwegen. Wanneer je de kruipruimte regelmatig ventileert, kan schimmel geen kans krijgen om zich te ontwikkelen en jij kunt het binnenklimaat in jouw woning aanzienlijk verbeteren. 

Van alle nare luchtjes afkomen 

Als laatste zorgt een goede ventilatie van de kruipruimte ook nog voor minder stank in de woning. Het vocht dat ontstaat in de kruipruimte zorgt na verloop van tijd namelijk ook voor nare luchtjes. Vooral wanneer het voor langere tijd aanhoudt of in de woning zit, is het lastig om weer van deze luchtjes af te komen. Door zo vroeg mogelijk de ventilatie te monteren, zorg je er dus voor dat de stank niet meer voorkomt. Het woongenot in huis gaat aanzienlijk omhoog en je voorkomt dat je na verloop van tijd alles in huis opnieuw aan moet schaffen of hoge reparatiekosten krijgt door de aantasting van de constructie. 

Dit is de reden voor een kruipruimte ventileren

GERELATEERDE BERICHTEN