4 redenen om een huis te kopen in Arnhem

Door admin

Arnhem, een prachtige compacte stad waar veel te doen is. Het is dan ook een populaire plek om te wonen. Er zijn meerdere redenen om een huis te kopen in Arnhem. Een van deze redenen is een lagere huizenprijs. Het wonen in Arnhem is een stuk betaalbaarder in vergelijking met andere steden. Waar je in onze hoofdstad een zolderkamer kan kopen voor een paar ton, is het in Arnhem nog mogelijk om een appartement voor vergelijkbare bedragen te kopen. Een Huis kopen in Arnhem doe je bij een Makelaar in Arnhem

Een rijke historie

De Gelderse hoofdstad Ernhem (op zijn plat Arnhems) kent een rijke historie. In de Romeinse tijd zat op de plek van Arnhem een legerkamp gevestigd. Hiervan zijn archeologische resten teruggevonden ten zuiden van de Rijn. Arnhem zoals we het nu kennen is ontstaan in 893 onder de naam Arneym en was een doorvoer plaatsje voor Nijmegen, Utrecht en Zutphen. Rond de Tweede Wereldoorlog is het verzet actief geweest. Tijdens de slag in Arnhem gebeurde als onderdeel van Operatie Market Garden een luchtlanding en een veldslag. Hierbij werd Arnhem grotendeels vernietigd. Pas in de jaren 60 werd het herbouwen in Arnhem voltooid zoals het nu is. Een rijke historie kan je wel stellen.

Alles op fietsafstand

Arnhem is een hele compacte stad, vrijwel alles is met de fiets prima te bereiken. Net als in iedere andere stad heb je in Arnhem voldoende plekken waar genoeg te doen valt. Denk hierbij aan de foodhal midden in de stad of het GelreDome waar vrijwel ieder weekend een groot evenement plaatsvindt. Daarnaast valt er in de binnenstad voldoende te doen. Van hippe koffietentjes tot speciaalbiertjes bij ‘t Taphuys. Heb je even genoeg van de stad? Binnen 10 minuten sta jij in een van de parken van Arnhem. Wil je echt de natuur in? Dan kan je altijd een bezoekje brengen aan De Posbank of De Hoge Veluwe. Alle voordelen op een rij:

  • In vergelijking met andere steden heeft Arnhem lagere huizenprijzen
  • Arnhem kent een rijke historie
  • In Arnhem is alles op fietsafstand
  • Geen overdaad aan toeristen

Geen overdaad aan toeristen

Wanneer je in Amsterdam komt valt het direct op dat de voertaal richting het Engels gaat. Dat is ook niet zo gek met de vele toeristen die afkomen op onze hoofdstad. Ondernemers springen hier maar wat graag in met bijvoorbeeld de I love Amsterdam winkeltjes. Gelukkig is dit in Arnhem niet zo. Daar wordt het straatbeeld niet gekenmerkt door de vele op toeristen gerichte winkels. Dat maakt het dat Arnhem lekker authentiek en sfeervol is. Het is dan ook goed wonen in de Gelderse hoofdstad.

GERELATEERDE BERICHTEN