Het creëren van een fijne thuiswerkplek

Door admin

Elke dag op kantoor werken is verleden tijd! In de afgelopen jaren is door Covid19 het thuiswerken toegenomen en nooit meer weggegaan. Het is thuiswerken is het ‘nieuwe normaal’ geworden en door deze flexibiliteit klappen we onze laptop thuis steeds vaker open vanaf de werkkamer of keukentafel. Echter kent thuiswerken ook zo zijn nadelen: de afleiding is groter, het structuur en regelmaat is anders dan op kantoor, een ergonomische werkplek is lastiger te realiseren. Hieronder staan tips om ervoor te zorgen dat je ook thuis een fijne werkplek kunt creëren. 

Kies een vaste plek in huis om te werken.

Het beste kun je een vaste plek in huis uitzoeken waar je fijn kunt werken, je niet gestoord kan worden of weinig afleiding hebt. Het maakt niet uit waar dit in je huis is, zolang je maar rust ervaart. Want rust in je omgeving, is rust in je hoofd. Wanneer je een loze ruimte onder trap hebt of een nis in een kamer hebt zitten, verplaats je kantoorruimte dan naar deze plek. Hierdoor maak je gebruik van een ruimte wat niet gebruikt wordt. Door bijvoorbeeld een schuifdeursysteem te plaatsen, kun je aan het einde van de werkdag de schuifdeur dicht doen en je werkplek verbergen. 

Heb je thuis een werkkamer met een bureau? Zorg dan dat je kamer ontspannen en gezellig inricht, zodat je goed aan het werk kunt. Het voordeel van een werkkamer is, dat je zo privé en werk gescheiden kunt houden. Wanneer je van de bank werkt of aan de keukentafel, kun jij jezelf niet onttrekken van je werk. Overdag ben je namelijk ook aan de keukentafel of op de bank aan het pauzeren. Aan het einde van de dag trek je de deur van je werkkamer dicht en kun je thuis genieten van vrije tijd.

Goed bureau met opbergruimte

Het is goed om een bureau te hebben waar je veel opbergruimte bij hebt. Wanneer je een lade hebt, kun je spullen die je niet gebruikt hierin opruimen. Heb je te weinig opbergruimte? Schaf een ladeblok aan of voeg een Blum lade toe aan je bureau. 

Tegenwoordig zijn elektrisch in hoogte verstelbare tafels ook populair. Zo kun je tijdens het werken zitten en staan afwisselen. Het is de oplossing voor het thuiskantoor, staand werken ontlast de rug en maakt thuiswerken lichter.

Zorg voor een goede bureaustoel

Een juiste werkhouding is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Thuis zit je vaak op een keukenstoel of op de bank te werken, maar juist door een goede bureaustoel aan te schaffen kun je een juiste werkhouding krijgen. Door de stoel- en tafelhoogte op elkaar af te stemmen, zijn je armen en schouders ontspannen en krijgt je rug voldoende steun. Zorg daarnaast dat je niet te lang zit en wissel het staan en zitten ook af met een stukje lopen. 

Met de juiste accessoires kun jij je thuiswerkplek afmaken. Zorg voor een groot beeldscherm, een apart toetsenbord en een goedwerkende muis. Wanneer je de hele dag op een klein scherm moeten turen, dan kan dit op den duur lichamelijke klachten opleveren. 

GERELATEERDE BERICHTEN