Is jouw dak beschadigd? Zo los je het op!

Door admin

In de winter is het belangrijk om een dak boven je hoofd te hebben. Je moet er echter wel voor zorgen dat je een goed dak boven je hoofd hebt omdat je anders alsnog in de problemen kunt komen. Een lekkend dak kan niet alleen heel veel frustratie opleveren, maar ook blijvende schade aan je woning. Wanneer water je woning binnendringt, dan wordt het hout in je woning nat en kan dan gaan rotten. Vanaf daar kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Het is daarom van groot belang om op tijd in te grijpen wanneer je merkt dat er water door je dak sijpelt. Volg de onderstaande stappen en je dak is in een mum van tijd weer in goede staat. 

Schakel een specialist in 

Als je merkt dat je dak niet meer in goede staat is, is het tijd om een specialist in te schakelen. Hoe eerder je dit doet, hoe beter het vaak is, niet alleen voor je woning maar ook voor je portemonnee. Je kunt een specialist vinden door bijvoorbeeld naar een site als Dakprobleemkwijt.nl te surfen. Hier kun je aangeven in welke regio je woont en vervolgens kun je contact leggen met een specialist uit de buurt. Je kunt aangeven wat jij denkt dat het probleem is, vervolgens kunnen jullie tot een prijsafspraak komen. Ga je akkoord, dan komt de specialist zo snel mogelijk naar je toe. Je kunt hier 24/7 een expert inschakelen dus als de nood aan de man is, biedt deze site meteen een oplossing. 

Vraag de expert om advies

Als de expert eenmaal aan het werk gaat, zal deze een goed beeld krijgen van wat er met je dak aan de hand is. Het kan zijn dat je dakbedekking niet meer in goede staat is, dat je dakpannen eenvoudig van je dak waaien, of misschien is je regenpijp wel verstopt en loopt daardoor je dakgoot over. De expert kan je tips geven om te voorkomen dat je binnen korte tijd weer dezelfde problemen zult ervaren. Vraag daarom altijd even wat je kunt doen om te zorgen dat je dak in goede staat blijft. Je zult zien dat het vaak simpeler is dan je denkt en je kunt op deze manier een hoop problemen voorkomen. 

Pleeg je onderhoud op tijd

De beste manier om problemen te voorkomen, is door het onderhoud van je woning niet op de lange baan te schuiven. Zorg er daarom voor dat je woning goed in de verf blijft staan, dat je na een storm even kijkt of al je dakpannen nog op het dak liggen en vervang de gebarsten exemplaren. Haal ook even een borstel door de dakgoot om alle bladeren te verwijderen. Hou je de afvoer vrij, dan is de kans op problemen veel kleiner. 

GERELATEERDE BERICHTEN