Zo verlaag jij je elektriciteitsrekening

Door admin

Bijna iedereen heeft er mee te maken: een hoge elektriciteitsrekening. Tijdens de koude dagen ben je nog meer geld kwijt aan elektriciteit. Hierdoor ben je snel meer geld kwijt per maand. Dit kan voor lastige problemen zorgen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op je elektriciteitsrekening. In dit artikel lees je een aantal manieren hoe je dit kunt doen.

Zet de verwarming lager

Door de verwarming slechts een graden lager te zetten kan je al snel veel geld besparen op je elektriciteitsrekening. Wil je de verwarming zelfs een paar graden lager zetten? Kleed je dan goed aan met een warme trui. Als je s’avonds een filmpje op de bank gaat kijken kan je jezelf extra warm houden met een dekentje. Veel mensen schaffen tegenwoordig ook mobiele verwarmingen aan. Hierdoor lijkt het dat je minder geld kwijt bent dan als je de centrale verwarming gebruikt. Helaas is dit in de meeste gevallen niet het geval. Je kunt daarom beter gebruik maken van de centrale verwarming. Wil je toch iets hebben om jezelf extra op te warmen? Schaf dan een elektrisch deken en/of elektrisch kussen aan.

Douche korter

Douchen kost niet alleen heel veel water, maar het kost ook elektriciteit. Hoe warmer je doucht, hoe meer elektriciteit het douchen kost. Hierdoor kun je niet alleen geld besparen door korter te douchen, maar ook door minder warm te douchen. Bovendien is erg heet douchen niet goed voor je huid. Hierdoor droogt je huid namelijk sneller uit. Heb je niet door dat je lang onder de douche staat? Gebruik dan een douchetimer of zet een wekker op je telefoon. Zo wordt je eraan herinnert dat het tijd is om de douche uit te stappen. Je kunt deze timer eventueel een minuut van tevoren zetten. Zo heb je nog ruim de tijd om jezelf voor te bereiden om uit de douche uit te stappen en bijvoorbeeld het sop van je af te wassen. Twijfel je tussen het nemen van een bad of douche? Dan kan je beter kiezen voor een douche. Hiermee verbruik je minder water dan als je een bad neemt.

Ga mealpreppen

Met mealpreppen kun je besparen op je elektriciteit, omdat je hierdoor minder gebruik maakt van elektriciteit van bijvoorbeeld de oven. Als je ook elektrisch kookt bespaar je met mealpreppen nog meer elektriciteit. Wat is mealpreppen dan eigenlijk? Mealpreppen houdt in dat je kookt voor meerdere dagen. De extra maaltijden kun je bewaren in de vriezer of in de koelkast. Je hoeft de maaltijden dan alleen nog op te warmen in de magnetron als je het gaat eten.

Naast deze aanpassingen kun je op de lange termijn veel geld besparen door zonnepanelen te laten plaatsen op je huis. Dit is vooral handig als je een koophuis hebt en voor langere tijd van plan bent daar te wonen. Je verdient namelijk gemiddeld na 7 jaar de investering terug. Via de website https://veranderstroom.nl/ kan je voordelig zonnepanelen kopen in diverse
regio’s, zoals zonnepanelen in Oss.

GERELATEERDE BERICHTEN