Tips voor het huren van een bouwcontainer

Door admin

Als bouwbedrijf krijg je waarschijnlijk regelmatig te maken met afvalcontainers en bouwcontainers. Het huren van zo’n bouwcontainer gaat echter nog regelmatig fout. Men denkt dan een ander soort container nodig te hebben, waarna later blijkt dat de gehuurde container toch niet de juiste is. Vervelend, want dat zorgt voor vertraging. Verstandig dus om even goed na te gaan wat voor bouwcontainer je nodig hebt. In dit artikel geven we je wat tips.

Hoeveel afval heb je?

Ga je een bouwcontainer huren, dan is stap een natuurlijk het bedenken hoeveel afval je ongeveer zult produceren. Dit is niet altijd makkelijk en dit is dan ook de stap waar het het vaakst fout gaat. In veel gevallen bestel je liever een wat grotere dan een te kleine afvalcontainer. Zo voorkom je immers dat je niet voldoende ruimte hebt in de container en je nog een extra container moet bestellen, of de container een keer leeg moet laten maken. Dat zorgt voor veel vertraging en wil je natuurlijk voorkomen.

Welke afvalstoffen zijn toegestaan?

Voordat je de container besluit te huren, is het ook goed om na te gaan welke afvalstoffen in de container weggegooid mogen worden. Ga vervolgens even na met welke afvalstoffen jij het meeste te maken zal krijgen. Komt dit overeen met wat er in de container mag, dan zit je goed. Is dit niet het geval, dan kun je beter een ander soort container huren. Weet je niet goed welke container je nodig hebt? Dan kun je het beste even contact opnemen met een expert, zoals het bedrijf waar je de container huurt. Zo weet je vervolgens zeker dat je de juiste container kunt huren.

Heb je een vergunning nodig?

In de meeste gemeentes heb je voor het huren van een bouwcontainer geen vergunning nodig. Toch is het slim om het zekere voor het onzekere te nemen en kun je het beste even controleren bij de gemeente of er een vergunning voor de afvalcontainer wordt geëist. Doe dit op tijd, want zo’n procedure kan soms een aantal weken in beslag nemen. 

Een open of gesloten container?

Afhankelijk van waar je de container plaatst is het ook goed om te overwegen of je een gesloten of open container wilt. In sommige steden maken omwonenden graag gebruik van de afvalcontainer. Niet de bedoeling natuurlijk, je hebt immers op een bepaalde inhoud gerekend van de container en wanneer omwonenden de container ook gaan gebruiken, zit de container sneller vol. Daarbij kan het zijn dat er zo afval in je container belandt dat er helemaal niet in mag zitten en daar ben jij dan verantwoordelijk voor. In sommige gevallen is het dus beter om voor een gesloten container te kiezen.

GERELATEERDE BERICHTEN