Tips voor het plaatsen van een buitendeur

Door admin

Een buitendeur heeft andere eigenschappen dan een tussendeur voor binnen. Een buitendeur is hét beginpunt van jouw woning en je kunt hier een echte blikvanger van maken. Een buitendeur kun je helemaal passend bij de stijl verwerken of juist een deur die er helemaal uitspringt. Wil jij een buitendeur plaatsen, maar zijn de kneepjes van het vak jou onbekend? In dit artikel geven wij tips voor het plaatsen van een buitendeur.

Hoeveel kost een buitendeur?

De richtprijs voor een kunststof buitendeur ligt tussen de €3.500 en €4.500. Voor een kunststof buitendeur waarvan de bovenkant van glas is, betaal je ongeveer €2.600. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Je vindt dit wellicht veel geld, maar zo’n deur gaat heel veel jaren mee. Daarnaast wil je natuurlijk ook gewoon een mooie deur, buitendeuren kunnen echte blikvangers zijn. Je kunt er voor kiezen om de buitendeur te laten plaatsen door een bedrijf. Het verschilt per bedrijf hoeveel dit kost, maar neem als richtlijn aan dat dit vanaf €295 euro is. Je kunt hierop besparen door zelf de deur te plaatsen. Hieronder lees je hoe je een buitendeur moet plaatsen.

Hoe plaats je een buitendeur?

Zowel dure, als goedkope buitendeuren kun je zelf plaatsen:

Stap 1: Je begint natuurlijk met het opmeten van de deurpost en op welke hoogte het slot moet komen. Je kunt het slotgat al van te voren aanbrengen in de deur, dit werkt uiteindelijk het makkelijkst.

Stap 2: Schaaf eventueel de deur op maat, zodat de deur helemaal goed past. 

Stap 3: Nu ga je je klaarmaken voor het plaatsen van de deur. Teken de scharnieren af op de deur en teken de plaats voor het slot op het kozijn. 

Stap 4: Schroef de scharnierhelften vast. Stel dan de deur, zodat de scharnierhelften in elkaar vallen. Nu kun je er scharnierpennen inschuiven.

Stap 5: Nu ga je het oplegslot op de deur schroeven en teken daarna de plaats voor de sluitplaat af. Boor het slotgat uit en kijk daarna of het gat groot genoeg is. Nu kun je de sluitplaat vastschroeven aan de deur.

Stap 6: Je kunt nu het insteekslot installeren. Daarna teken je gaten voor de deurklink en boor je het sleutelgat.

Stap 7: Dit is de leukste stap. Je kunt de deur nu mooi afwerken en in jouw favoriete kleur verven. 

Bijpassende deuren kiezen

Een mooie buitendeur is prachtig, maar het is ook mooi om de binnendeuren gelijk mee te nemen. Het is mooi als alle binnendeuren hetzelfde zijn, zodat je een mooi geheel krijgt. Je kunt ervoor kiezen om hele simpele deuren aan te schaffen, maar je kunt ook bijzondere deuren kopen waarvan de onderste helft kunststof is en de bovenste helft van glas. Je kunt ook hele stoere deuren kopen, welke passen in een industriële woning.

GERELATEERDE BERICHTEN