Waarom kiezen voor daktrimmen

Door admin

De kans dat jij wel eens hebt gehoord van een daktrim, die is vrij groot. Vooral wanneer je met enige regelmaat in de bouwmarkt te vinden bent, zal je deze vast hebben zien liggen. Het grote voordeel van een daktrim, is dat ze zorgen voor een nette afwerking van je platte dak. Dit kan zijn voor zowel een overkapping zijn, als voor je aanbouw. Het materiaal waarvan daktrimmen worden gemaakt, dat is doorgaan van aluminium of RVS. Het is met name van belang dat de daktrimmen zijn gemaakt van een weerbestendig materiaal, ze krijgen immers het nodige te verduren. 

Wat zijn daktrimmen?

Voordat we je verder uitleggen wat de voordelen zijn van daktrimmen, is het goed eerst te weten wat het exact is. Het is een afwerking, wat ook wel een dakrandprofiel wordt genoemd. Deze daktrimmen zorgen ervoor dat je dak niet alleen netjes is afgewerkt, maar ook dat er geen water tegen je dak kan aankomen. Als er water tegen je dak komt, kan dat zorgen voor schimmel of andere schade doordat het wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Aangezien het in Nederland nog wel eens kan regenen, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk regelt. Als je een overkapping laat plaatsen, hoef je je er niet druk om te maken. Dat wordt dan geregeld vanuit het bedrijf die het plaatst. 

Ziet er strak uit

Een andere reden waarom je zou moeten kiezen voor een daktrim, is om ervoor te zorgen dat het geheel er een stuk strakker uitziet. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij een epdm dak zo laat zoals het is, dat dit niet heel bevorderlijk is voor het aanzicht. Door rondom het dak het geheel af te werken met trimmen, zal het er een stuk beter uitzien. Doordat je anders tegen het hout aankijkt, wordt er vaak bij het plaatsen van een overkapping al direct een daktrim rondom geplaatst. Zo hoef je hier zelf niet achteraan en heb je er dus geen omkijken na.

Gaat lekkage tegen

Wanneer je net een prachtige overkapping hebt laten plaatsen, dan zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je bij de eerste de beste regenbui direct last hebt van een flinke lekkage. Door daktrimmen rondom te plaatsen, houd je niet alleen het water buiten de ‘deur’, maar ook het vuil. Zo geef je ze beide geen kans om zich te ‘nestelen’ onder je dak. Vooral wanneer je dit gedurende een langere periode onbedekt laat, is de kans vrij groot dat je niet alleen last krijgt van lekkage aan je dag, maar ook dat het houd op ten duur gaat rotten en dat wil je natuurlijk al helemaal voorkomen. Zo zie je maar weer, dat daktrimmen onmisbaar zijn! 

GERELATEERDE BERICHTEN