Voegen schoonmaken met stoomreiniger

Door admin

Je hebt er vast wel eens mee te maken gehad, smerige voegen. Maar hoe maak je dit nou schoon? Voegen schoonmaken kan echt een hele klus lijken, maar wees niet getreurd! Het is vrij simpel schoon te maken door de geschikte schoonmaakmiddelen te combineren met een dergelijke methode. Hieronder lees je een stappenplan voor het schoonmaken van de voegen.

Voegen schoonmaken met een stoomreiniger

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de stoomreiniger. Maar wat is nou het nut van dit ding? En hoe pas je dit toe bij het schoonmaken van de voegen in jouw huis? Om te beginnen heeft de stoomreiniger hetzelfde formaat als dat van een gewone stofzuiger. Verder beschikt de stoomreiniger over net zon handige handige slang met opzetstukken. Er is een opzetstuk bij met een kleine borstel die op de slang geklikt kan worden en deze beschikt over het juiste formaat om de voegen mee te reinigen. Wat je vervolgens moet doen is met het borsteltje en de stoom over de voegen heengaan. Vervolgens ga je het vuil en water opnemen met een doek. Dat doek moet droog zijn anders blijft het plakken en zo droogje het gelijk af. Door deze techniek toe te passen ontstaan er weer stralende voegen.

Andere opties van de stoomreiniger

Bij de stoomreiniger zijn er diverse opties beschikbaar. Wij hebben voor dit voorbeeld een karcher sv7 gebruikt. Deze stoomreiniger beschikt over een functie genaamd stoomregelaar. Dit houdt in dat je de hoeveelheid stoom van dit apparaat kunt regelen door aan de draaiknop te draaien. Ons advies is om een grotere hoeveelheid stoom te gebruiken bij een intense verontreiniging en ook bij een harde ondergrond. Wij raden ook aan om een kleinere hoeveelheid stoom te gebruiken bij het stomen van wat zachtere materialen. Om nog een voordeel van de stoomreiniger te noemen hebben we een zeer prettige. Voor een stoomreiniger heb je ook geen chemische schoonmaakmiddelen nodig. Verder nemen sommige stoomreinigers het vocht en vuil ook weer op. Dit is zeer gunstig want zo hoef je alleen het reservoir los te maken en te legen en kan je zo weer verder met het stoom reinigen.

Schoonmaken voegen tegelvloer

De grote vraag luidt: hoe maak je nou zon tegelvloer schoon? Voegen die zich tussen de vloertegels bevinden worden vaak het smerigst in je huis. Regelmatig na het dweilen komt er water in de voegen te staan en dat komt doordat de voegen lager liggen in vergelijking met de tegels. Als dit voorkomt trekt het vocht wat zich tussen de tegels bevind weer extra vieze dingen tot zich aan. Als dit gebeurt kunnen de voegen tussen de tegels zwart worden en dat kun je niet zomaar schoon krijgen door even wat steviger te dweilen. Je moet de voegen met baking soda en azijn. Verder moet je beginnen met stofzuigen en daarna een luiwagen gebruiken.

Schoonmaken voegen tegelvloer

Schoonmaken voegen badkamer

De voegen in de badkamer kunnen geel worden van zeepresten, zwarte spikkels van schimmel of geel/grijs van de kalkaanslag. Om dit probleem te verhelpen moet je voegenreiniger concentraat aanbrengen en de voegen boenen met een borstel. Na dat dit is aangebracht moet je het gaan afspoelen met een douchekop en als laatste moet het afgedrogen worden.

De Zeepresten

Deze kun je herkennen aan de vieze vettige structuur die ze met zich meebrengen en hun gele/oranje kleur. Wanneer de voegen enkel vies zijn met oranje zeepresten is dit eenvoudig op te lossen met een beetje cif schuurmiddel en een sponsje. Door wat schuurmiddel op de spons toe te voegen kan je de voegen van voor naar achteren eenvoudig schoonboenen. Na het boenen moet je alleen nog even afspoelen en drogen en dan is de klus geklaard.

GERELATEERDE BERICHTEN