Waarom het gebruik van rijplaten bij een grote verbouwing een goed idee is

Door admin

Veel mensen kijken uit naar een verbouwing, maar er zijn ook genoeg mensen die hier tegenop zien. Maar waarom zijn ze hier bang voor? Is het omdat de bouwvakkers een puinhoop maken in de tuin, de kans groot is dat je een aantal weken tussen de rommel leeft of is het omdat het zware materieel schade aanricht aan de bestrating? Er zijn dan ook veel redenen te noemen waarom mensen opzien tegen een verbouwing. Maar gelukkig kun je voor veel van deze redenen een oplossing regelen. Zoals bijvoorbeeld je tuin of oprit behoeden voor schade, doordat er zwaar materieel wordt ingezet. Hoe je dit doet? We vertellen je in dit artikel hier meer over!

Gebruik rijplaten!

Een rijplaat helpt de ondergrond te beschermen wanneer er zwaar materieel wordt ingezet. De meest gebruikte rijplaat is de traditionele rijplaat; dit ontwerp van staal is ongelooflijk zwaar. Het wordt voornamelijk gebruikt op bouwplaatsen, maar ze worden (bijna) nooit hergebruikt. De reden hiervoor is simpel; ze zitten vol beschadigingen of ze hebben last van corrosie, zoals roest.

Keuze uit diverse rijplaten

Als je rijplaten gaat huren, dan heb je keuze uit diverse materialen. Kies bijvoorbeeld voor kunststof, hout, staal of rijplaten gemaakt van composiet. Bij de meeste rijplaten zijn wel een paar nadelen te noemen. Zo zijn rijplaten van kunststof wel licht in gewicht, maar de kans dat ze verschuiven is groot. Als je gaat voor stalen of houten rijplaten, dan kun je ze zwaar belasten. Maar zodra ze weggehaald worden, laat je een beschadigde ondergrond achter.

En dat wil je allemaal natuurlijk niet. Daarom raden we je aan om te kiezen voor composiet rijplaten. Een rijplaat die gemaakt is van composiet is een duurzame keuze. Dit komt doordat het sterk materiaal is en het een lange levensduur heeft. Daarnaast is het ook te recyclen. Een ander voordeel van composiet rijplaten is dat het niet last heeft van roest en de rijplaat volgt de ondergrond. Hierdoor is er sprake van een uitstekende drukverdeling en tevens spreiding van de belasting. Dit betekent dat er geen grondbewerking nodig is, waardoor je zorgt voor bescherming van flora en fauna 

Waar kun je composiet rijplaten huren?

Composiet rijplaten kun je voor ieder bouwproject in Nederland inzetten. Zoek je bijvoorbeeld rijplaten verhuur Amsterdam of ga jij juist verbouwen in het oosten van het land? Geen probleem! Ferex denkt graag met je mee en helpt je bij jouw totaaloplossing.

GERELATEERDE BERICHTEN