Zo vind je de voordeligste energieleverancier voor jouw huishouden

Door admin

In de huidige periode hebben we prijsstijgingen gezien op vele markten, zoals de energiemarkt. Dat maakt het moeilijk een goedkope energieleverancier te vinden, maar je wilt natuurlijk de meest voordelige optie voor jouw huishouden. Door de wisselende gasprijzen zijn er ook veel leveranciers die voor een korte periode aanbiedingen doen. Hierdoor zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom helpen wij je bij het vinden van de goedkoopste leverancier voor jouw huishouden.

Houd je huidige verbruik bij

Om gericht te zoeken naar de juiste energieleverancier voor jou, is het belangrijk om te weten wat je verbruik is. Dit kun je uitrekenen door aan het begin van de maand de meterstanden van gas, water en energie op te schrijven. Dit kun je vervolgens de opvolgende weken opnieuw doen. Door de verschillen te berekenen tussen de meterstanden, heb je een idee wat je gemiddelde weekverbruik is. Hiermee kun je ook je gemiddelde jaarverbruik uitrekenen. Houd er wel rekening mee dat een aantal factoren je verbruik kunnen beïnvloeden, zoals het aantal personen in je huishouden, hoe vaak je thuis bent en de apparaten in je huis. Hoe vaker je je meterstanden bijhoudt, hoe accurater je het gemiddelde jaarverbruik kunt berekenen.

Maak gebruik van een energievergelijker

Energievergelijkers doen het zwaarste werk voor jou. Met een energievergelijker hoef je niet zelf alle aanbiedingen en prijzen van alle energieleveranciers uit te vogelen. Bovendien kunnen prijzen zelfs per dag veranderen. Met de Overstappen.nl energievergelijker krijg je een actueel overzicht van alle energiecontracten die je op jouw adres kunt aanvragen. Binnen vier eenvoudige stappen weet jij dan welke energieleveranciers je kunt kiezen:

  • Vul je gegevens in: Met je adres en jaarverbruik kun je jouw persoonlijke energiedeal bekijken.
  • Vergelijk leveranciers: Na het invullen van je gegevens krijg je een eenvoudig overzicht van de beste en goedkoopste leverancier voor jouw huishouden. Zo kun jij gemakkelijk energieleveranciers vergelijken en een geschikte keuze maken.
  • Stap over: Zodra je jouw nieuwe energieleverancier hebt gekozen, verstuur je de aanvraag naar de nieuwe energieleverancier. Deze zorgt er ook voor dat je lopende contract opgezegd wordt. Geen zorgen, want ook tijdens de overstap blijf je gas en stroom ontvangen.

Kies voor een eenjarig contract

Wanneer je een contract kiest met een looptijd van een jaar, kun je ieder jaar opnieuw overstappen van energieleverancier. Zo kun je elk jaar opnieuw profiteren van hoge welkomstkortingen en scherpe tarieven. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor vaste tarieven, want over het algemeen is een eenjarig contract met vaste tarieven goedkoper.Zodra je alle tips hebt gebruikt, vind jij ongetwijfeld de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden.

GERELATEERDE BERICHTEN