Zo schilder je een plafond zonder strepen achter te laten

Door admin

Moet je plafond nodig opnieuw geverfd worden of wil je juist een andere kleur aanbrengen? Je kunt er dan voor kiezen om dit te laten doen door een professionele schilder. Doordat dit veel geld kost, zijn er echter veel Nederlanders die de keuze maken om het plafond juist zelf van een verflaag te voorzien. Voordat je dit doet, zul je diverse voorbereidingen moeten treffen. Zo moet je voldoende ruimte maken voor je trap, terwijl je ook je meubilair af moet dekken tegen vallende verfdruppen. Nadat je dit hebt gedaan kun je de onderstaande stappen volgen om je plafond te schilderen zonder ook maar één streep achter te laten! 

Stappenplan voor het schilderen van je plafond 

Een plafond schilderen is niet een klusje dat altijd hetzelfde is. Het hangt namelijk af van het soort plafond dat geschilderd moet worden, terwijl de gebruikte verf ook een rol speelt. Desondanks is de kans groot dat je het volgende stappenplan kunt aanhouden:

  1. Plak de muren af, schilder daarna de hoeken en randen met een borstel.
  2. Verdeel het plafond in denkbeeldige delen van een meter bij een meter.
  3. Start bij het raam en breng hier de verf aan met een ronde borstel, doe dit eerst bij de randen.
  4. Rol het verf uit met behulp van een roller. Hiermee kun je ook stroken verf aanbrengen in de lengte, waarna je het uitrolt in de breedte en weer eindigt in de lengte. Je schildert dus kruislings, wat ervoor zorgt dat de verf egaal aangebracht wordt op het plafond.
  5. Je moet een overlap aanhouden van een rolbreedte, laat de vlakken elkaar dus een beetje overlappen.

Aandachtspunten voor het schilderen van een plafond zonder strepen

Inmiddels weet je in principe hoe je je plafond kunt schilderen zonder strepen achter te laten, maar het is slim ook deze tips hierbij te gebruiken:

  • Werk in één keer door, vooral als je watergedragen verf gebruikt aangezien dit snel droogt. Daarom moet je goed doorwerken, terwijl het ook verstandig is om de verwarming uit te schakelen.
  • Daarnaast is het belangrijk om nat-in-nat te werken, hiermee krijg je een mooi dekkend resultaat. Dit betekent dat je niet te veel over droge vlakken moet schilderen.
  • Schilder bovendien weg van een lichtbron, waardoor je beter kunt zien welke vlakken je al geverfd hebt. 

Je moet de afplaktape verwijderen als de verf nat is, laat de laag dus niet eerst drogen. Er zullen dan namelijk waarschijnlijk gekartelde lijnen ontstaan doordat de verf afbrokkelt als je de tape verwijdert.

GERELATEERDE BERICHTEN