Zo kies je een goed matras

Door admin

Het kiezen van een matras kan een flinke opgave zijn. Toch zien we te vaak, dat dit door veel mensen enorm wordt onderschat. De kosten van een goed matras kunnen namelijk vaak flink oplopen, waardoor veel mensen toch de keuze maken voor een goedkoper, maar kwalitatief minder matras. We vergeten even, dat we gemiddeld elke nacht zo’n 8 uur slapen. Dit betekent dat we een derde van ons leven in ons bed liggen. Dan mag je er toch vanuit gaan dat je kiest voor een kwalitatief hoogwaardig matras. Ben jij toe aan een nieuw matras, dan hebben we hier een aantal tips voor je.

Verschillende type matrassen

Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je goed weet waar jij naar op zoek bent. Vooral wanneer je wat ouder wordt en ook lichamelijke klachten krijgt, is het belangrijk te investeren in een goed matras. Een goede nachtrust werkt namelijk door in de rest van je dag. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij een slechte nachtrust hebt, dat het jouw concentratie en dus ook prestatie niet ten goede komt. Het is dus verstandig, om naar een beddenspeciaalzaak te gaan en samen met de medewerker te kijken naar een geschikt matras voor zowel jezelf als voor je partner. Hier kunnen ze exact meten waar de drukpunten zitten en kunnen ze een matras samenstellen, die volledig is afgestemd op de vormen en het gewicht van jouw lichaam.

Koudschuim matras

We hebben een tweetal verschillende type matrassen, de eerste is de koudschuim matras en de andere de traagschuim matras. Een koudschuim matras, is een matras die in verhouding een hoge veerkracht heeft. Deze wordt gemaakt door middel van een bepaalde schuimtechniek. Doordat dit matras een open celstructuur heeft, ventileert deze heel erg goed. Omdat we gedurende de nacht vaak zonder dat we het doorhebben flink wat vocht verliezen, is dit dus een essentieel onderdeel. Door het lichte gewicht is de matras ook nog eens super gemakkelijk in je eentje om te draaien.

Traagschuim matras

De andere variant die we kennen, dat is de traagschuim matras. Deze matras kenmerkt zich doordat deze een stuk steviger is. Dit matras past zich namelijk deels aan naar de vorm van je lichaam. Doordat deze matras een stuk zachter is, zal je ook minder last hebben van bepaalde drukpunten. Goed om te weten, is dat een traagschuim matras ten opzichte van de koudschuim iets minder goed ventileert. De reden is dat de cellen wat dichter op elkaar worden gedrukt doordat dit matras een stuk zachter is.

Je ziet dat je dus het beste bij een beddenspeciaalzaak kunt laten meten wat het beste bij jou past. Op die manier voorkom je een miskoop en slaap jij een stuk beter!

GERELATEERDE BERICHTEN